Κεφτεδάκια με σάλτσα στον φούρνο

Το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στον πελτέ καθώς δεν περιέχει καθόλου φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ.

Προετοιμασία 25΄
Ψήσιμο περίπου 40΄

Yλικά (για 6 μερίδες)
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
2 αβγά
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 μάτσο (όχι πολύ μεγάλο) μαϊντανός
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο σε γάλα)
1/4 ποτηριού (50 ml) ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τηγάνισμα
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 ποτήρι (200 ml)
ελαιόλαδο
Στύβουμε καλά το ψωμί ώστε να στραγγίξει από το γάλα. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση μακρόστενα, και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους.
Σάλτσα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκεί, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια με τον πελτέ. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αποσύρουμε όταν δεν είναι εντελώς έτοιμη, αλλά έχουν μαλακώσει τα υλικά. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.