Δάσκαλε, που δίδασκες!

Θυμάστε που γράφαμε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετείχε σε συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά»;

Θυμάστε που γράφαμε ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετείχε σε συνέδριο με θέμα «Δημοκρατία και Διαφθορά»;
Εκεί υποστήριξε (και ορθώς) ότι η διαφθορά είναι εχθρός της δημοκρατίας. Και έβγαλε λόγο κατά «της οριζόντιας και της κάθετης διαφθοράς», τις οποίες απέδωσε στην «απουσία ελέγχου». Υποθέτω τα θυμάστε. («Το Βήμα», 29/4)
Αλλά τώρα επικεφαλής των εισαγγελέων είναι η ίδια η Εισαγγελέας που καταγγέλλει τα παραπάνω. Συνεπώς ξέρει και προσέχει.

Πάμε παρακάτω.
Στις 13 Νοεμβρίου 2017 η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραλαμβάνει μια επώνυμη και ένορκη καταγγελία ενός πολίτη ότι συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών τού ζήτησε μίζα 50% –από τα οποία το 10% για τον υπουργό…
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Κι ούτε είναι δουλειά μου να βρω την αλήθεια. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης.
Ευτυχώς η αναφορά έφτασε στα χέρια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που (όπως είπαμε παραπάνω) έχει αυξημένη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα.
Και τι έκανε η Εισαγγελέας με την καταγγελία που είχε στα χέρια της; Την έστειλε, ας πούμε, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αφού αφορά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη;
Οχι. Την έστειλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο οποίος με τη σειρά του τη διαβίβασε στη 13η τακτική πταισματοδίκη!
Η οποία (και αυτό είναι το καλύτερο…) αρνιόταν να την παραλάβει επειδή δεν είναι δουλειά της. Αλλά και όταν με το ζόρι την παρέλαβε, τι έκανε;
Αν κρίνω εκ του αποτελέσματος, τίποτε!
Διότι έξι μήνες αργότερα η υπόθεση εξακολουθεί να κοιμάται στο συρτάρι της. Ηταν, φαίνεται, ξενυχτισμένη και της έλειπε ύπνος.
Με άλλα λόγια, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που μαίνεται κατά της διαφθοράς έπεσε πάνω σε μια υπόθεση (πραγματικής ή εικαζόμενης διαφθοράς) και μετά «ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλεφώνημα».
Ακόμη χειρότερα.
Περιέργως και ενώ η καταγγελία έχει χαθεί σε κάποιο συρτάρι, την περασμένη Δευτέρα εμφανίζεται ένα non paper του Μεγάρου Μαξίμου να διατυμπανίζει ότι η υπόθεση είναι «ανοησία».
Ωραία, είναι ανοησία. Αλλά εκείνοι πώς το ξέρουν αφού δεν το λέει η 13η τακτική πταισματοδίκης;
Το ερεύνησε ο Καρτερός; Ο Τζανακόπουλος; Ο Βερναρδάκης; Εξέτασαν μάρτυρες;
Οχι τίποτε άλλο, αλλά ας κοινοποιήσουν τουλάχιστον το συμπέρασμα των ερευνών τους και στην Εισαγγελέα του Αρείου. Διότι την εμφανίζουν άσχετη και την εκθέτουν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.