Ο βασιλιάς Μέσι ό,τι κλωτσάει γίνεται χρυσός

Εμαθε να γράφει Ιστορία με τα πόδια. Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Με το μυαλό του φροντίζει τη διαχείριση συναισθημάτων εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εμαθε να γράφει Ιστορία με τα πόδια. Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Με το μυαλό του φροντίζει τη διαχείριση συναισθημάτων εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρώτα από όλα, χαρά. Και ευχαρίστηση και ηδονή. Για τα πόδια είπαμε, για το μυαλό επίσης. Η «βαριά» και συνάμα πανάκριβη υπογραφή του Λιονέλ Μέσι απλώθηκε φαρδιά πλατιά στο ηγεμονικό συμβόλαιο που πρότεινε η Μπαρτσελόνα στον ηγέτη της. Η ανακοίνωση της συμφωνίας έβαλε τέλος στην αγωνία μυριάδων φίλων των Μπλαουγκράνα.
Εβαλε επίσης φραγή και στα (όποια) όνειρα της Μάντσεστερ Σίτι να προκαλέσει ταραχή στους Καταλανούς, αλλά και στα ποδοσφαιρικά χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Το κόλπο της Παρί με την «αρπαγή» του Νεϊμάρ θα περνούσε στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» αν οι Citizens κατόρθωναν να πείσουν τον Αργεντινό να μετακομίσει στο μεγάλο νησί.

Μυθικό πριμ

Πώς θα μπορούσαν οι Εγγλέζοι να δελεάσουν τον Λατινοαμερικανό; Σίγουρα όχι με τον καιρό, κομμάτι δύσκολο με τους Oasis, απίθανο με τις ομορφιές του Μάντσεστερ. Η κουβέντα λοιπόν πήγε εκεί που η Σίτι αισθάνεται κυρίαρχη και παντοδύναμη. Μιλιόνια 100 ως πριμ υπογραφής και 50 εκατ. ετήσια αμοιβή. Μάλιστα κύριε, που έλεγε και ο αείμνηστος Ζαμπέτας.
Ο Μέσι δεν έχασε καιρό. Πήγε εκεί που έπρεπε για να μεταφέρει τα νέα. Και για να εκμεταλλευτεί πράγματα και καταστάσεις βεβαίως-βεβαίως, αλλά τούτο δεν είναι της παρούσης. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζόζεπ Μπαρτομέου, άκουσε την πρόταση της Σίτι και ήταν υποχρεωμένος να παίξει τα ρέστα του. Ετσι και έγινε. Εκατό και οι Καταλανοί (ως μπόνους για την τζίφρα) και πενήντα για κάθε χρόνο συμβολαίου. Και η Εφορία τακτοποιημένη από τον σύλλογο και όχι όπως την προηγούμενη φορά. Αυτό το ξεκαθάρισε ο Μέσι για να μην έχει νέα μπλεξίματα με τις ισπανικές Αρχές. Σύνολο 70 εκατ. ευρώ (μεικτά) κάθε χρόνο από την Μπάρτσα για τα πόδια και το μυαλό του Μέσι.
Η συμφωνία του αργεντινού σουπερστάρ με την ομάδα της Βαρκελώνης θα στοιχίσει στους Μπλαουγκράνα περίπου 350 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι πραγματικό. Με υπογραφές και σφραγίδες στα κοντράτα. Για να μην ξεχάσουμε τις λεπτομέρειες, υπάρχει και μια ρήτρα. Στα 700 εκατ. ευρώ όρισαν το ποσό Μπάρτσα και Μέσι. Για να μην (ξανα)πλησιάσει η Παρί και για να το σκεφτεί δυο και τρεις φορές η Σίτι.

Δεύτερος ο Ρονάλντο

Η συμφωνία του Μέσι με την Μπαρτσελόνα μάλλον δεν έκανε χαρούμενο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γιατί, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Πορτογάλος δεν ήθελε να δει τον αντίζηλό του να τον ξεπερνά. Το νέο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βασίλισσα (πριν από έναν χρόνο) εξασφάλιζε μια τεράστια αμοιβή στον CR7. Τα 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο (υπολογίζονται οι φόροι), όμως, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα 50 που κερδίζει ο Μέσι και στη Μαδρίτη θεωρούν ότι αυτός είναι ο λόγος που γκρινιάζει ο Πορτογάλος. «Θέλω να φύγω» λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Mr 7 των Μερένχες. Σε ελεύθερη μετάφραση, «θέλω περισσότερα από τον Μέσι».

Ο Νεϊμάρ και ο Σουάρες

Στη λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους παίκτες ακολουθούν ο Νεϊμάρ και ο Σουάρες, με τον Βραζιλιάνο να είναι πλέον κάτοικος Παρισιού. Ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα θα παίρνει σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου με τη γαλλική ομάδα, ενώ ο Σουάρες κερδίζει κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ στο Καμπ Νου. Μη νομίζετε όμως ότι οι Εγγλέζοι δεν έχουν θέση στον χορό των εκατομμυρίων που περιγράφουμε. Ο Πολ Πογκμπά έχει εξασφαλίσει ένα πολύ καλό συμβόλαιο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο αποφέρει 18 εκατ. ευρώ στον γάλλο μέσο.

3.995 ευρώ για κάθε ώρα

Το χρήμα ρέει άφθονο και στην Κίνα. Γιατί άλλωστε να μετακόμιζαν σε Πεκίνο και Σαγκάη ο Κάρλος Τέβες ή ο Εζεκιήλ Λαβέτσι; Ο «Απάτσι» γεμίζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς με 32 εκατ. ευρώ τον χρόνο τη στιγμή που ο συμπατριώτης του αμείβεται με τα μισά. Δεν κάνει πάντως παράπονα ο Λαβέτσι. Θα ήταν κουτό εκ μέρους του να αρχίσει την γκρίνια βλέποντας τα ματς όπου έχει αγωνιστεί στην Κίνα. Παιχνίδι και εκατομμύριο πάει η δουλειά για τον πρώην εξτρέμ της Νάπολι και οι Κινέζοι το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Τα συμβόλαια πολλών παικτών έχουν πλέον εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά όταν η κουβέντα φτάνει στον Μέσι το παιχνίδι «τερματίζει». Η λογική πάει περίπατο και όλα κινούνται προς μία κατεύθυνση. Την ικανοποίηση των επιθυμιών του Αργεντινού, έστω και αν αυτές φαντάζουν εξωπραγματικές. Κάπως έτσι φτάσαμε στα ποσά που προαναφέραμε και, για να είμαστε ακριβείς, η όποια ανάλυση συμβολαίων, όπως αυτό του 30χρονου μέσου, είναι μάλλον δουλειά υπουργού Οικονομικών.
Από τα ταμεία της Μπαρτσελόνα θα βγουν 350 εκατ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας για να αισθάνεται χαρούμενος ο βασιλιάς Μέσι. Οι Καταλανοί δέχονται να δώσουν αυτά τα χρήματα για έναν απλούστατο λόγο. Θα κερδίσουν πολύ περισσότερα από τις εμπορικές συμφωνίες που θα συνάψουν, έχοντας να παρουσιάσουν στη βιτρίνα τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Είπαμε ότι με τα πόδια γράφει Ιστορία και με το μυαλό διαχειρίζεται τα συναισθήματα του κόσμου. Με το χέρι υπογράφει τα κοντράτα. Και με την Εφορία πληρωμένη από την ομάδα. Να μη χαθεί ούτε ευρώ! Μεροκάματο 95.890 ευρώ ή 3.995 ευρώ για κάθε ώρα δεν το λες και άσχημο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.