Η εθνική μας «αδυναμία»

Το αγαπημένο street food των Ελλήνων. «Έθρεψε» και «θρέφει» γενιές και γενιές φοιτητόκοσμου, εργατόκοσμου αλλά και όλων μας τελικώς.

Αλλά είναι πάντα νόστιμο; Γιατί λέμε «αυτός έχει καλύτερο σουβλάκι από τον διπλανό του»; Γιατί μερικά σουβλατζίδικα έχουν ουρά και άλλα όχι; Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Το κρέας ή τα συνοδευτικά του; Η πίττα, τα μπαχάρια, το τζατζίκι , η ντομάτα, ο συνδυασμός που παντρεύει τις γεύσεις;

Τι κρέας χρησιμοποιείται; τι είδους και τι ποιότητας; Είναι ελληνικό ή εισαγωγής; Πρέπει να είναι λιπαρό ή όχι; Παίζει ρόλο το σχήμα των κομματιών; Είναι καλλίτερα τα τετράγωνα κομμάτια που κόβονται από μηχανές ή τα ακανόνιστα που κόβονται στο χέρι; Ποια είναι τα μυστικά της πίτας; Πως ψήνεται για να είναι αφράτη και τραγανή συγχρόνως; Τι άλλο βάζουμε στο τυλιχτό, στο καλαμάκι δηλαδή με πίττα; Γιατί έχει επικρατήσει το τζατζίκι αντί του κλασσικού γιαουρτιού; Κρύβει κάτι αυτή η επικράτηση; Γιατί βάζουμε πατάτες; Προσθέτουν στην γεύση ή όχι; Πως πρέπει να είναι η ντομάτα του; Πρέπει να περιέχει κάποιο μυρωδικό και αυτό γιατί;

Τέλος, ποια είναι τα καλύτερα σουβλατζίδικα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ο Γευσιγνώστης έψαξε, έμαθε, δοκίμασε, προσπάθησε να καταλάβει και να φτιάξει έναν «δεκάλογο» του καλού σουβλακιού.

Τα αποτελέσματα θα τα διαβάσετε στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.