Έγγραφα για τον «Βρώμικο Πόλεμο» παραδίδουν στην Αργεντινή οι ΗΠΑ

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα για τον «Βρώμικο Πόλεμο» της Χούντας του 1976 θα παραδώσει στην Αργεντινή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 30.000 άνθρωποι απήχθησαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια των επτά ετών της δικτατορίας.

Έγγραφα για τον «Βρώμικο Πόλεμο» παραδίδουν στην Αργεντινή οι ΗΠΑ

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα για τον «Βρώμικο Πόλεμο» της Χούντας του 1976 θα παραδώσει στην Αργεντινή ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Τον Μάρτιο, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι αποχαρακτηρίζονται τα απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Χούντα και μάλιστα 10 χρόνια νωρίτερα -στα 40 χρόνια αντί των 50 που προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 30.000 άνθρωποι απήχθησαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν στην Αργεντινή κατά τη διάρκεια των επτά ετών της δικτατορίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version