Σκουρλέτης προς Πιτσιόρλα: «Κάτσε στα αυγά σου»

Δριμεία επιθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ. Ο κ. Σκουρλέτης συνέστησε στον κ. Πιτσιόρλα «να καθίσει στ' αυγά του».

Δριμεία επιθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ.

Σχολιάζοντας δήλωσή του περί έναρξης της διαδικασίας πώλησης του 17% της ΔΕΗ το 2017, όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για 100% προσωπική άποψη του κ. Πιτσιόρλα και ότι ο ίδιος είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα από εκείνον, ο οποίος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, ποιοι είναι οι σχεδιασμοί.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πιτσιόρλας περνά σε άλλα χωράφια κα του συνέστησε να «καθίσει στ’ αυγά του».

Ωστόσο, το ΦΕΚ με αριθμό 1472/25/5/2016, στο οποίο δημοσιεύεται η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), δίνεται έγκριση στο επιχειρησιακό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το capital.gr , σε αυτές τις 28 σελίδες καταγράφονται αναλυτικά τα επόμενα βήματα των αποκρατικοποιήσεων που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας το Ταμείο, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης του 17% της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔαναφέρει ρητά ως μέθοδο αξιοποίησης την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, ενδεχομένως και το 2016.

Τα επόμενα βήματα που περιγράφονται είναι: «Πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το 3ο τρίμηνο του 2016», ενώ τονίζεται ότι «η στρατηγική θα αποφασιστεί από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.