Ζεστό, κρεμώδες ρόφημα

Υλικά (για 2 ροφήματα) 400 γρ. γάλα 10 γρ. κορν φλάουρ ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη ½ κ.γ. καρδάμωμο σε σκόνη 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 55%-60% κακάο, ψιλοκομμένη Εκτέλεση Κρατάμε από το γάλα 2 κ.σ. και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, να […]

Ζεστό, κρεμώδες ρόφημα

Υλικά (για 2 ροφήματα)

400 γρ. γάλα

10 γρ. κορν φλάουρ

ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

½ κ.γ. καρδάμωμο σε σκόνη

200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 55%-60% κακάο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Κρατάμε από το γάλα 2 κ.σ. και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί με το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ. Βράζουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας με σύρμα.

Σουρώνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Αν επιθυμούμε, γαρνίρουμε με σαντιγί, ξυλάκι κανέλας (για ανακάτεμα) και φλούδα πορτοκαλιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version