Γ.Σταθάκης: Μικρότερη των προβλέψεων η ύφεση το 2015

Η συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αύξησε το χρέος, ούτε επεκτείνει και βαθαίνει την ύφεση, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την Αντιπολίτευση για παραποίηση στοιχείων και παραπλανητικές διατυπώσεις. Εκτίμησε μάλιστα, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία, ότι η ύφεση το 2015 θα είναι μικρότερη των προβλέψεων του προϋπολογισμού, «ίσως και 1,5% του ΑΕΠ». Τα κομβικά σημεία για την επιτυχία της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης.

Η συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αύξησε το χρέος, ούτε επεκτείνει και βαθαίνει την ύφεση, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την Αντιπολίτευση για παραποίηση στοιχείων και παραπλανητικές διατυπώσεις.

Εκτίμησε μάλιστα, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία, ότι η ύφεση το 2015 θα είναι μικρότερη των προβλέψεων του προϋπολογισμού. «Η ύφεση δεν θα είναι 2,3% το 2015. Μπορεί να περιοριστεί στο 1,5% του ΑΕΠ» λόγω των καλύτερων εσόδων από τον τουρισμό και του ηπιότερου αντίκτυπου από την επιβολή των capital controls.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.