Τα άστρα των αρχηγών

Οι προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου έγιναν μέσα σε κλίμα ρευστότητας αστρολογικά και σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία του Ερμή. Οι τωρινές εκλογές πραγματοποιούνται σε ακόμη πιο έντονο κλίμα ασάφειας, ασυνεννοησίας και αναποφασιστικότητας, αφού ο Ερμής ξαναβρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και μάλιστα στο ζώδιο που φημίζεται για την αναποφασιστικότητά του, τον Ζυγό. Εκτός από τον ανάδρομο Ερμή, οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται ανάμεσα στις δύο εκλείψεις του Σεπτεμβρίου, κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ρευστότητα και φυσικά καμία σιγουριά για το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του.

Νομίζω ειλικρινά ότι δεν έχει κανένα νόημα να προβλέψουμε τον νικητή, όπως δεν είχε και τον Ιανουάριο. Αυτό που με σιγουριά μπορούσα να προβλέψω και τότε και τώρα είναι πως η διαδικασία θα επαναληφθεί λίαν συντόμως. Ας δούμε, όμως, τους χάρτες των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών, του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αλέξης Τσίπρας

Ενας Λέων με λάμψη, χαρισματικός επικοινωνιακά, με τον ωροσκόπο του στους Διδύμους αλλά και με Σελήνη που φλερτάρει από τον Σκορπιό με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έχασε όχι μόνο πολλούς από τους συνοδοιπόρους του στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεγάλο μέρος της στήριξης ενός λαού που ήθελε να πιστέψει σε κάτι καινούργιο, νέο και ελπιδοφόρο.

Σίγουρα η επιστροφή του Κρόνου, από τον Ιούνιο μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, στο ζώδιο του Σκορπιού και πάνω στη γενέθλια Σελήνη του τού στοίχισε πολύ αφού έκοψε αρκετή από τη δημοφιλία του και του έβαλε πολλά και δύσκολα να διαχειριστεί τόσο εσωκομματικά όσο και με τους αντιπάλους του. Ο διελαύνων Δίας από την Παρθένο πάνω στον γενέθλιο Αρη του τον Αύγουστο τον υποχρέωσε σε πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου να μη χάσει τελείως το παιχνίδι κι έτσι οδηγηθήκαμε στις τωρινές εκλογές. Στη φάση των εκλογών διατηρεί κάποια εύνοια μολονότι ο Κρόνος σε ακριβές τετράγωνο με τον Αρη του την ημέρα των εκλογών ψαλιδίζει αρκετά την τύχη του. Σε κάθε περίπτωση η αυτοδυναμία μάλλον φαντάζει όνειρο απατηλό αυτή τη στιγμή. Από τον Οκτώβριο και έπειτα έχει μεγαλύτερη στήριξη, καθώς ο Κρόνος δημιουργεί όψη τριγώνου από τον Τοξότη. Ετσι θα μπορούσε να ανασυνταχθεί και στο μέλλον να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Αλλωστε με αυτή την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών… οι επόμενες δεν θα αργήσουν.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκπροσωπεί το ζώδιο του Τοξότη και έχει εκεί, εκτός από τον Ηλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη του. Συμπαθής, με αίσθηση του χιούμορ και εύνοια της τύχης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο που ο Κρόνος βρισκόταν στο ζώδιό του. Συνήθως η επιρροή του Κρόνου μπορεί να δηλώσει ότι κάποιος ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί ιεραρχικά στον τομέα που δραστηριοποιείται. Κρόνος σημαίνει ευθύνες και μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών ο Κρόνος, που απομακρύνθηκε όλο το καλοκαίρι από τον Τοξότη, επιστρέφει ξανά (από τις 17/09 έως το τέλος του 2017) και του δίνει μια γενναία ώθηση. Σίγουρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να τα πάει καλύτερα στη δεδομένη στιγμή σε σχέση με τον προκάτοχό του. Φυσικά ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μιλήσουμε για μια μεγαλειώδη νίκη και κυρίως για μια νίκη με σταθερό αποτέλεσμα. Πάντως τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ (τα ωροσκόπια των κομμάτων) δείχνουν μεγάλες ανακατατάξεις τα επόμενα δύο χρόνια. Οσο για μια πιθανή συνεργασία των δύο κομμάτων χωρίς να υπάρχουν πολύ επιβαρυντικές όψεις μάλλον δεν θα ευδοκιμούσε στο πέρασμα του χρόνου.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.