Δωράκια με άρωμα παλιού σχολικού βιβλίου, βιβλία, κοσμήματα, γούρια, καδράκια, αφίσες και χριστουγεννιάτικα στολίδια θα κοσμούν τους πάγκους του χριστουγεννιάτικου bazaar που διοργανώνει το εθνικό κέντρο έρευνας και διάσωσης σχολικού υλικού στο χώρο του μουσείου σχολικής ζωής και εκπαίδευσης στην Πλάκα.
Κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου οι μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν αλλά και να μάθουν με ευχάριστο τρόπο μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακά παιχνίδια, κάλαντα, εργαστήρια και κατασκευές.
Παράλληλα και σε συνεργασία με το δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού το εθνικό κέντρο έρευνας και διάσωσης του σχολικού υλικού θα συγκεντρώσουν βιβλία και παιχνίδια σε καλή κατάσταση για να τα δώσουν σε παιδιά που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.