Ιρακινοί και Κούρδοι ανακατέλαβαν το φράγμα της Μοσούλης

Κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανακατέλαβαν την Κυριακή τμήματα του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού φράγματος του Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, που βρισκόταν εδώ και δέκα ημέρες υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ιρακινοί και Κούρδοι ανακατέλαβαν το φράγμα της Μοσούλης

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε, μαζί με τους κούρδους μαχητές, τον έλεγχο του φράγματος της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ. Εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού ανέφερε ότι το φράγμα ανακαταλήφθηκε πλήρως τη Δευτέρα.

Την Κυριακή κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν ανακαταλάβει τμήματα του μεγαλύτερου υδροηλεκτρικού φράγματος του Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, που βρισκόταν εδώ και δέκα ημέρες υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δηλώνουν κούρδοι αξιωματούχοι.

Κούρδος αξιωματικός και δύο στελέχη πολιτικών κομμάτων δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι κούρδοι μαχητές, κατέλαβαν το φράγμα, το οποίο παρέχει υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και είναι απαραίτητο για την άρδευση τεράστιων καλλιεργούμενων εκτάσεων στην επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν ήδη καταστρέψει επίγεια μέσα των τζιχαντιστών, κυρίως στρατιωτικά οχήματα που είχαν κλαπεί κατά την αστραπιαία προέλασή τους προ εβδομάδων.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής βρισκόταν σε εξέλιξη «κοινή επιχείρηση» κούρδων μαχητών με την υποστήριξη των αμερικανικών πληγμάτων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version