Σουβλάκια με χαλούμι και σάλτσα μελιού με μάραθο

ΥΛΙΚΑ (για 4 σουβλάκια) 300 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 12 κύβους 1 κρεμμύδι, σε κύβους 8 ντοματίνια 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους 2 πίτες για σουβλάκι 1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα Για τη σάλτσα 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, σε ροδέλες 20 ml ούζο 30 γρ. μέλι 50 ml χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι 150 […]

Σουβλάκια με χαλούμι και σάλτσα μελιού με μάραθο

ΥΛΙΚΑ (για 4 σουβλάκια)

300 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 12 κύβους

1 κρεμμύδι, σε κύβους

8 ντοματίνια

1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους

2 πίτες για σουβλάκι

1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα

Για τη σάλτσα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, σε ροδέλες

20 ml ούζο

30 γρ. μέλι

50 ml χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε τα σουβλάκια, περνώντας από κάθε καλαμάκι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτήξει σε λίγο νερό) πρώτα το τυρί, μετά το κρεμμύδι, στη συνέχεια το ντοματίνι και τέλος την πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε, τελειώνοντας με το τυρί.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο multi το κρεμμυδάκι, το ούζο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το λάδι και λίγο πριν από το τέλος και τον μάραθο.

Λαδώνουμε τα σουβλάκια και τις πίτες και τα ψήνουμε στη σχάρα, για λίγα λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι πίτες και να αποκτήσει το χαλούμι τη χαρακτηριστική κρούστα του. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τοποθετώντας κάτω τις πίτες, κομμένες στα τέσσερα, τη ρόκα ανάμεσά τους και από πάνω τα σουβλάκια, τα οποία ραντίζουμε με τη σάλτσα μελιού – μάραθου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version