Δ. Καρύδης: «Θεωρώ ότι είναι λάθος και ακατανόητη η στάση Παπανδρέου»

Την Τρίτη 29 Απριλίου ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για τη συνταγματική αναθεώρηση και τους Βενιζέλο-Παπανδρέου

Δ. Καρύδης: «Θεωρώ ότι είναι λάθος και ακατανόητη η στάση Παπανδρέου»

Την Τρίτη 29 Απριλίου ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συνταγματική αναθεώρηση και τους Βενιζέλο-Παπανδρέου.{{{ audio1 }}}

Για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα για συνεννόηση Βενιζέλου-Σαμαρά για τη συνταγματική αναθεώρηση και εμείς θεωρήσαμε επιβεβλημένο και σκόπιμο, όταν είναι πανομοιότυπα και φαίνεται ότι προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ., να ξεκαθαρίσουμε ως ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία ή συνεννόηση και να θέσουμε ένα πλαίσιο. Δεν υπάρχει αυτό. Στην προγραμματική συμφωνία έμπαιναν γενικώς κάποια ζητήματα, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Άλλο να βγαίνουν κάποια δημοσιεύματα από μια συγκεκριμένη πηγή και άλλο μια δήλωση του πρωθυπουργού μεθαύριο, στην οποία να αναφέρεται συνεννόηση και συζήτηση και συμφωνία. Τέτοιο πράγμα δεν έχει γίνει και είναι ένα κορυφαίο ζήτημα η συνταγματική αναθεώρηση και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να διευκρινιστούν, διότι αν άκουγε κάποιος τις όποιες προτάσεις θα κατατεθούν μετά τα δημοσιεύματα αυτά θα έλεγε ότι είναι συμφωνία των δύο εταίρων και τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει. Εμείς, βάζουμε και το πλαίσιο ότι το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να είναι αντικείμενο ευρύτερης συναίνεσης και ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ απλά ως ένα πυροτέχνημα.

Η επόμενη Βουλή μπορεί να είναι αναθεωρητική και το έχουμε πει αυτό, αλλά πρέπει να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μετά τις 25 Μαΐου (και τις εκλογές). Όπως και σε μια σειρά από άλλα θέματα που έχουν μπει. (Η επικοινωνία των δυο πλευρών) κρίνεται στην πράξη και πάλι πήγε να γίνει ένα λάθος.

Θέλουμε να υπάρχει προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης και έχει μαλλιάσει η γλώσσα του κ. Βενιζέλου τον τελευταίο καιρό γι’ αυτό και ασκήσαμε και κριτική στη ΔΗΜΑΡ που έφυγε ως κυβερνητικός εταίρος και θεωρήσαμε ότι η έξοδός της αδυνάτισε τον προοδευτικό πόλο της κυβέρνησης. Διότι θεωρήσαμε ότι και με τη ΔΗΜΑΡ και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα στην κυβέρνηση. Στην «Ελιά» δεν είναι ο κ. Λοβέρδος, με δύο βουλευτές; Αυτό δεν ενισχύει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και κοινωνικά και πολιτικά και δεν είναι συνένωση δυνάμεων;»

Για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, καθώς και τους Βενιζέλο-Παπανδρέου

«Υπάρχει μια πορεία τα τελευταία χρόνια. Είχαμε και το Μνημόνιο που ήταν μια απόφαση αναγκαστική μεν, αλλά επώδυνη. Ήμασταν μόνοι μας που πήραμε θαρραλέες αποφάσεις και μετά ακολούθησαν και άλλοι. Αν δίνετε στην έννοια του ΠΑΣΟΚ ότι γίνεται παρακολούθημα της Ν.Δ. κάνετε λάθος. Το να μπαίνουμε σε μια εσωστρέφεια και εσωτερική διαμάχη, αυτό δεν βοηθάει ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη, διότι το μεγάλο στοίχημα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι η σταθερότητα της χώρας και της παράταξης. Είναι λάθος (αυτό που κάνει ο κ. Παπανδρέου). Προσωπικά το θεωρώ ακατανόητο, αλλά ξέρουμε όλοι ότι η δημοκρατική παράταξη, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά που έχει, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, όπως και η «Ελιά» σήμερα, προκειμένου η χώρα να κρατηθεί σταθερή και να προχωρήσει. Ναι, υπάρχει αυτό (σ.σ.: ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός). Δυστυχώς, το βλέπουμε και από υπουργούς εκείνης της περιόδου που συμμετείχαν στην πολιτική της υπογραφής των μνημονίων. Εγώ ήμουν βουλευτής τότε και ενώ ήμασταν πολλοί βουλευτές που λέγαμε να ψηφιστεί το μνημόνιο με 180 ψήφους για να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ όλο το βάρος των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή που είχε εκτροχιάσει τη χώρα και μας έφτασε εδώ που μας έφτασε και όλα αυτά καλύφθηκαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρξε ένα μεγάλο ρήγμα στην πολιτική ζωή του τόπου.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version