Το «τσίπουρο Τυρνάβου» αποτελεί Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ). Βασικό «μυστικό» της φήμης του αποτελεί η ποικιλία Μοσχάτο, μια εκλεκτή, αρωματική ποικιλία σταφυλιού. Συνήθως προστίθεται σε τσίπουρα που προέρχονται από ποικιλίες άλλων σταφυλιών κατά την συναπόσταξη, προκειμένου να αναβαθμίσει τον αρωματικό τους χαρακτήρα.
Το τσίπουρο Δεκαράκι είναι το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο. Με αυτόν τρόπο έχει λάβει στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ποικιλίας.
Η διαδικασία της απόσταξής του, γίνεται από την οικογένεια Βασδαβάνου σε χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Απολαύστε το παρέα με μανούρι ψητό, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια ψητά, σκουμπρί ή τουρσί.
