ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

1.200 γρ. φρέσκος ανανάς (δίνει περίπου 600 ml πουρέ)

100 ml νερό

180 γρ. ζάχαρη

100 ml σιρόπι γλυκόζης

8 άνθη αστεροειδούς γλυκάνισου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε στην κατάψυξη ένα µεταλλικό σκεύος για να παγώσει. Πολτοποιούµε τον ανανά στο µπλέντερ. Περνάµε τον πουρέ από σήτα, ώστε να αποµακρυνθούν οι ίνες, και κρατάµε για το παγωτό 600 ml.

Σε κατσαρόλα, σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, βράζουµε για 10 λεπτά το νερό µε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και τον γλυκάνισο. Αφήνουµε στην άκρη για 20 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν τα αρώµατα και να κρυώσει το σιρόπι µας, και ανακατεύουµε µε τον πουρέ.

Βγάζουµε το σκεύος από την κατάψυξη και το γεµίζουµε µε το µείγµα του παγωτού. Το ξαναβάζουµε στην κατάψυξη, ώσπου να παγώσει. Ξύνουµε µε ένα πιρούνι ή σπάµε µε ένα µαχαίρι σε µικρά ασύµµετρα κοµµάτια και σερβίρουµε µε το ειδικό εργαλείο (scoop).

{{{ moto }}}