Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό κολοκυθάκια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 αβγό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι ούζο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
1/3 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι. Από πάνω τους τοποθετούμε ένα πιάτο στο οποίο ακουμπάμε κάτι βαρύ έτσι ώστε να πιεστούν τα κολοκυθάκια και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Σε περίπτωση που το μείγμα βγει κάπως αραιό, ρίχνουμε λίγο αλεύρι, που θα μαζέψει τα υγρά και έτσι θα γίνει το μείγμα πιο σφιχτό.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι. Με ένα στρογγυλό κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στο τηγάνι αραιά τη μία από την άλλη. Τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι και να διατηρηθούν τραγανοί για περισσότερη ώρα.

Tip
Μπορούμε να τους τηγανίσουμε και σε ελαιόλαδο, αλλά δεν θα δώσει το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα.