Υλικά για 4 άτομα
250 ml νερό
95 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
½ κ.γ. αλάτι
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (κασέρι και γραβιέρα)
ξύσμα από 1 λάιμ (μοσχολέμονο), ακέρωτο
1 κ.γ. ζάχαρη
4 αβγά

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα τυριά και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας καλά το μείγμα κάθε φορά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους σβίγκους για περίπου 15-20 λεπτά. Τρώγονται ζεστοί.