Υλικά για περίπου 10 κρέπες

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. ηλιέλαιο
λίγο αλάτι
1 κ.σ. ρούμι
3 αβγά
½ λίτρο μπίρα, ξανθιά
20 ml γάλα
βούτυρο για το τηγάνισμα
10 λουκάνικα, Φραγκφούρτης ή χωριάτικα
μουστάρδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, το ρούμι και τα αβγά. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την μπίρα και το γάλα μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε ½ κ.γ. βούτυρο και ½ κ.σ. χυλό. Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί σε πολύ λεπτό στρώμα στην επιφάνειά του. Μόλις δούμε ότι η κρέπα ξεκολλάει, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε κρέπα.

Χαράζουμε διαγώνια τα λουκάνικα σε 2-3 σημεία και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε κάψει πρώτα καλά σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε με μουστάρδα την κάθε κρέπα και τυλίγουμε μέσα της από 1 λουκάνικο.

Tips
Προαιρετικά μπορούμε να ανακατέψουμε ίση ποσότητα μουστάρδας, μαγιονέζας και κέτσαπ για τη σος αντί να βάλουμε μόνο μουστάρδα.

Στη γέμιση μπορούμε, επίσης, να βάλουμε τηγανητά κρεμμύδια που θα τα αφήσουμε να τηγανιστούν σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα.