Το ψάρι που πρώτο προτείνουν οι γιατροί στη βρεφική διατροφή μάς δίνει το θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνες A, D και K και Ω3 μουρουνέλαιο που παράγεται από το συκώτι του. Αν αποφύγουμε την τηγανητή εκδοχή του, είναι ιδανικός στις δίαιτες με λίγες θερμίδες.

Στο χαρτί
Τυλίγουμε σε χαρτί τα μπακαλιαράκια αφού αφαιρέσουμε το κεφάλι τους και τα δένουμε σε ατομικά πακετάκια αφού προσθέσουμε στο καθένα 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Κροκέτες

Βράζουμε σε νερό τον μπακαλιάρο και τον ξεκoκαλίζουμε. Για 2 φλ. ψαχνό θέλουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 1 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο, 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αβγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε, πλάθουμε σε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ώσπου να χρυσίσουν από τις 2 πλευρές ή τα ψήνουμε στον φούρνο αφού τα αλείψουμε με ελαιόλαδο.

Με σάλτσα μουστάρδας
Βράζουμε για 10 λεπτά τα μπακαλιαράκια στο τηγάνι, σε νερό που να τα σκεπάζει ως τη μέση. Τα αφαιρούμε και στο νεράκι που έμεινε προσθέτουμε 1 φλ. λευκό κρασί, στο οποίο διαλύουμε 1 κ.σ. κορν φλάουερ, 2 κ.σ. μουστάρδα, χυμό από ½ λεμόνι και 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα ψάρια και μόλις δέσει ελαφρά η σάλτσα, σε μέτρια φωτιά, σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.