Πέμπτη μεσημέρι, στο τραπεζάκι έξω από το μαγαζί ο παραγωγός εκ Ζακύνθου κερνάει τους επισκέπτες, με γραβιέρα και λαδοτύρι εξαιρετικό που παρόμοιό του δύσκολα θα βρεις.
Στο εσωτερικό, ο Αλέξανδρος Σακκάς κερνάει το λατρεμένο μακεδονικό ούζο Μπαμπατζίμ του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, το καλοφτιαγμένο Σμυρνιώ της Λ.Ε.Β.Α. από τη Λέσβο, τα θρακιώτικα Ευ Ζην και 7 με τη μεγάλη ιστορία και τα ήπια αρώματα, αλλά και το ξεχωριστό καζανιστό του Στουπάκη από τη Χίο με αρμόζοντες μεζέδες.
Ο κόσμος πολύς για μεσημέρι καθημερινής και μάλιστα μετά από εκλογές, δοκιμάζει, συζητάει με τους παραγωγούς που βρίσκονται εκεί, ψωνίζει, γεμίζει σακούλες.
Η κρίση είναι για όλους μας εδώ, όμως ο κόσμος συνεχίζει να ψάχνεται, να δοκιμάζει γεύσεις. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι ψωνίζουμε πιο ορθολογικά. Αλλά πάντως έχουμε αρχίσει να νοιαζόμαστε λίγο παραπάνω για την ποιότητα και την προέλευση των τροφίμων που μπαίνουν στο σπίτι μας.
Στο παντοπωλείο θα βρείτε 2.000 κωδικούς από 200 παραγωγούς, που καλύπτουν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε προϊόντα που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες. Θα βρείτε και υπαλλήλους εκπαιδευμένους, ικανούς να σας καθοδηγήσουν, αφού έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι τα προϊόντα και έχουν προσωπική άποψη.
Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11, Αθήνα, τηλ. 210 3628 738