Μπαίνοντας σε αυτό το μικρό ζαχαροπλαστείο και ενώ με είχε ήδη συνεπάρει η μυρωδιά του φρεσκοψημένου γλυκού, με υποδέχτηκαν οι δύο ιδιοκτήτριές του, Μαρία και Ζωή Βιδάλη -μητέρα και κόρη. «Καλως ήρθες στο πιο γλυκό κεφάλαιο της ζωής μας» μου είπανε.

Η σωστά επιμελημένη διακόσμηση του χώρου σου κλέβει την καρδιά από την πρώτη ματιά: Ένα λευκό τραπέζι με φωτογραφίες από τις δημιουργίες τους στη μέση και γύρω γύρω βιτρίνες με γλυκά. Στο πίσω μέρος το εργαστήρι, ανοιχτό έτσι ώστε να βλέπεις τη διαδικασία παραγωγής.

Οι ιδέα γεννήθηκε ύστερα από πολλά ταξίδια που έκαναν οι ίδιες σε πόλεις όπου έζησαν και επισκέφθηκαν και ύστερα από πολλά σεμινάρια, δοκιμές, διάβασμα, ψάξιμο και υπομονή.

Η Ζωή λέει ότι «παρ’ όλη την εξερεύνηση μου με μάγεψαν οι πλούσιες γεύσεις των Αμερικάνικων γλυκών. Ερωτεύτηκα την πυκνή σύσταση των σοκολατένιων cookies, την οξύτητα της τάρτας λεμόνι, την πλούσια γεύση του red velvet cake, τους παιχνιδιάρικους συνδυασμούς των καπ κέικς σε χρώματα και γεύσεις και την βελούδινη υφή του φυστικοβούτυρου σε συνδυασμό με σχεδόν…τα πάντα».

Στο The Sweet Spot θα βρείτε πρωτότυπες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων που θυμίζουν έργα τέχνης. Tούρτες από κέικ ή μους, ποπς, πάστες με ιδιαίτερο σχεδιασμό, μακαρόν, γλυφιτζούρια σοκολάτας, κέικς, καπ κέικς (σε 5 μεγέθη), βουτήματα, τρούφες, μπισκότα (σε πολλά σχέδια και ανάλογα με την περίσταση ή και την εποχή) και ό,τι βάλει ο νους.

Η Μαρία τονίζει ότι «τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αγνά και χωρίς συντηρητικά όπως φρέσκα αβγά γαλλικό βούτυρο και γαλλικές σοκολάτες Valrhona και Callebaut. Δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα μείγματα. Επίσης μας αρέσει πολύ το γιαούρτι και πειραματιζόμαστε με αυτό σε διάφορες συνταγές».

Όσο για τους πελάτες; «Άλλοι μας λένε απλά μια ιδέα, μας εμπιστεύονται και τα υπόλοιπα τα αφήνουν πάνω μας. Άλλοι έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους και θέλουν αυτό», μας λέει η Ζωή, «δουλεύουμε πολύ με παραγγελίες. Κάθε παραγωγή είναι διαφορετική, οπότε έχει πλάκα. Μας αρέσει να δημιουργούμε. Να κάνουμε ανθρώπους χαρούμενους».

Η Μαρία και η Ζωή είναι στη διάθεσή σας να φτιάξουν ό,τι θέλετε. Φαντασία να έχετε και τα υπόλοιπα αφήστε τα επάνω τους.

Γ. Μπάκου 42 & Μαντζουράκη, Ν. Φιλοθέη, τηλ. 210 6990 590

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 9.30 με 21.30
Κυριακή 9.30 με 13.30 και 17.30 με 21.30