Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ και τη μεταπήδηση Γκερέκου στη Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για την απόφασή του να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ

«Επιστρέφω σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ περνάει ίσως την πιο δύσκολη στιγμή στα 40 χρόνια της ιστορίας του. Αυτό ήταν που βάρυνε στην επιλογή μου.»

Για την Άννα Διαμαντοπούλου και αν υπάρχουν ανάλογες συζητήσεις για στήριξη του ΠΑΣΟΚ

«Δεν ξέρω αν υπήρξε πρόσκληση (προς την κυρία Διαμαντοπούλου). Και η κυρία Διαμαντοπούλου και εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι, μέσα σε όλους αυτούς, υποστηρίζουμε σταθερά κάποια πράγματα και εμμένουμε στις απόψεις μας. Αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, υπάρχει στη συμμετοχή (στο ψηφοδέλτιο).»

Για την απόφασή του το 2011 να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ

«Στην πολιτική, κινούμαι με έναν τρόπο καθαρό και πολύ συγκεκριμένο. Ανήκω σ’ αυτούς που όταν διαφώνησαν παρέδωσαν την έδρα τους και έφυγαν. Όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο. Τα σχόλια πολλές φορές μπορούν να είναι σκληρά ή οτιδήποτε άλλο, αλλά εν τέλει κρίνει ο κόσμος. Μας ξέρει πολύ καλά, ακτινογραφίες μας έχει. Νομίζω ότι μας κατατάσσει ανάλογα με αυτά που κάνουμε.»

Για τη μεταπήδηση Γκερέκου στη Ν.Δ.

«Δεν το βρίσκω φυσιολογικό και πρέπον, σωστό. Δεν μιλάω σε επίπεδο χριστιανικής ηθικής, αλλά πολιτικής ηθικής. Δεν μπορείς μέχρι την τελευταία στιγμή να είσαι υπουργός ενός κόμματος και μέχρι την τελευταία στιγμή να έχεις κάνει όλα όσα αυτό το κόμμα έχει κάνει και εν όψει εκλογών να μεταπηδάς. Εμείς, δεν είμαστε ποδοσφαιριστές επαγγελματίες να μας κάνουν μεταγραφές οι ομάδες. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, πιο καθαροί.»