Την Πέμπτη 15 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις εκλογές της Κυριακής.{{{ audio1 }}}

Για τις εκλογές της Κυριακής και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

«Σε δύο-τρεις μέρες θα υπάρχει πράγματι χαμένη ψήφος – γιατί έχω εικόνα – αλλά αυτή δεν θα έχει ονοματεπώνυμο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο Κακλαμάνης θα είναι στο β’ γύρο και στις 25 του μήνα. Θυμηθείτε το αυτό. Από εκεί και πέρα, δεν πρόκειται να απαντήσω σε δηλώσεις που χαρακτηρίζονται από αλαζονεία και από πολιτική απρέπεια. Αυτά τα δύο χαρακτηρίζουν ανθρώπους που – γενικότερα μιλάω και όχι για τον κ. Σπηλιωτόπουλο – δεν έχουν δουλέψει ποτέ και περνάνε καλά στη ζωή τους και που έχουν άποψη και αντίληψη ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες πρέπει να νιώθουν υποχρεωμένοι που κάποιοι σαν αυτούς τους έκαναν την τιμή να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ένας υποψήφιος της κομματικής ηγεσίας και της νομενκλατούρας που προσπαθούν – θέλω να ελπίζω ματαίως – να σμικρύνουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη προκειμένου οι ίδιοι να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Θέλω να πιστεύω πως όταν θέλεις να γίνεις δήμαρχος ξεφεύγεις από τα ιδεολογικά και κομματικά σου σύνορα. Το έχω καταφέρει στο δεύτερο και είμαι ο μόνος υποψήφιος που το έχει κάνει μέχρι στιγμής. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν έχει βγάλει πρόγραμμα. Είναι ένας υποψήφιος που δεν έχει κυκλοφορήσει πρόγραμμα. Πού είναι γραμμένα αυτά; Έχει διανεμηθεί κανένα πρόγραμμα; Μου θυμίζει λίγο το Ποτάμι, που λέει να το ψηφίσουμε και θα μας πει μετά με ποια ευρω-ομάδα θα πάει. Δεν έχει κυκλοφορήσει πρόγραμμα.»

Για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας και το τζαμί

«Άλλο η οργάνωση της Αστυνομίας σε ένα μητροπολιτικό κράτος όπου υπάρχει πράγματι το FBI και η Εθνική Ασφάλεια και ευτυχώς που εμείς δεν είμαστε ομόσπονδο κράτος. Αλλά διαφωνώ αντίστοιχα και με τον κ. Καμίνη και με τον κ. Σακελλαρίδη που θέλουν «τεμενούπολη» την Αθήνα, με ένα ή δύο τζαμιά σε κάθε διαμέρισμα. Εγώ έχω ολοκληρωμένη άποψη, διότι είχα υπογράψει ως δήμαρχος, που λέει ότι ένα τζαμί θα γίνει και είχα βρει πού θα πάει, στο Σχιστό, σε 100 στρέμματα που μας έδωσε η ΚΕΔ και θα υπήρχε χώρος και για μουσουλμανικό νεκροταφείο και κανείς δεν ξέρει ότι μόνο ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο υπάρχει στη Ροδόπη και είναι ντροπή αν πεθάνει ένας μουσουλμάνος στην Αθήνα να τον φορτώνουν στο Datsun για να τον θάψουν στη Ροδόπη. Ο μόνος συνδυασμός και υποψήφιος δήμαρχος που λέει ότι έχει άποψη και ολοκληρωμένο πρόγραμμα είμαι εγώ και όχι να λέω ότι θα κάνω δημοψήφισμα για να μεταφέρω τις ευθύνες στις πλάτες των συμπολιτών μου.»