Τα ξημερώματα της Τρίτης (10/1) ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ ΑΕΚ Βασίλης Ξενιάδης συνελήφθη από την ασφάλεια Πειραιά έχοντας καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. Η κράτησή του πάντως ήταν σύντομη αφού μετά από λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος καθώς κατεβλήθησαν τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές αντιστοιχούν σε 63.000 ευρώ και αποκαλύφθηκαν (μαζί με τις καταδικαστικές αποφάσεις) στην τηλεοπτική «Δίκη της Δευτέρας» (ΣΚΑΪ), όπου ήταν καλεσμένος ο Β. Ξενιάδης. Η σύλληψή του φέρεται να έγινε αμέσως μετά το τέλος της εν λόγω εκπομπής, ενώ αρχικά ο ίδιος διέψευδε το γεγονός. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο 46χρονος συνελήφθη στον Πειραιά για καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις που εκκρεμούσαν και ότι αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγες ώρες.

Νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας (10/1), ο Β. Ξενιάδης, μέσω της «Δίκης», επιχείρησε να πείσει για τη φερεγγυότητά του και να εξηγήσει το πώς θα επιχειρήσει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Ωστόσο, ξεκάθαρες απαντήσεις δεν έδωσε, αποδείξεις δεν παρουσίασε και περισσότερο περιέπλεξε την κατάσταση παρά έπεισε για τις προθέσεις και τον ρόλο του καθώς από… μεγιστάνας έγινε μπροστινός ομίλου από την Κίνα που θέλει να επενδύσει στην Ενωση. Ιδού όσα είπε ο Β. Ξενιάδης για:

– Την εγκυρότητα των σπουδών που λέει ότι έχει κάνει: «Οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθος. Θα έπρεπε να ασχολούνται με την ΑΕΚ και όχι με τα διπλώματά μου. Εχω φοιτήσει στο Τζέρσεϊ σε οικονομικό πανεπιστήμιο. Εγώ δεν θέλησα δημοσιότητα. Κατέθεσα μία πρόταση ενός ομίλου στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κακώς βγήκε προς τα έξω».

Τις επαφές του με τη Morgan Stanley: «Ο όμιλος που εκπροσωπώ έκανε μία έρευνα με τη Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Εκεί απευθυνθήκαμε πρώτα. Ολες οι επαφές μας έγιναν στο Λονδίνο. Δεν θέλαμε να δώσουμε αφορμή σε κανέναν άνθρωπο της ΑΕΚ να αποκαλύψουμε τις προθέσεις μας. Είδαμε ότι ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία και αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν στον μεταβατικό πρόεδρο της ΑΕΚ. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με τον καλό μου φίλο κ. Στράτο που αναμείχθηκε. Μας ζήτησαν αρχικά τα 2,5 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία τα 7,5 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση. Επειδή ξέραμε ότι εμπλέκεται το θέμα της Morgan, έπρεπε να εξετάσουν και οι νομικοί. Ρωτήσαμε αν υπάρχει άλλη πρόταση για την ΑΕΚ και μου είπε ο Αδαμίδης ότι υπάρχει ενδιαφέρον μόνο από κάποιους. Στο δεύτερο ραντεβού μας είπαν πως θα πρέπει να δείξουμε τα κεφάλαια και είπαμε μάλιστα να πάμε μαζί στην Morgan Stanley και είπανε όχι. Είπανε τα πρώτα 2,5 εκατ. ευρώ να πάνε στη Morgan Stanley για τις μετοχές και τα υπόλοιπα να πάνε στη ΑΜΚ».

– Τους ανθρώπους της Morgan Stanley με τους οποίους είχε τις επαφές: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω με ποιον αξιωματούχο της Morgan Stanley έχω μιλήσει. Πάντως η ΑΕΚ είναι μία αναξιόπιστη εταιρεία. Ο όμιλος που εκπροσωπώ ενδιαφέρεται να επενδύσει. Ο όμιλος θα αγοράσει την ΑΕΚ. Δεν θα είμαι εγώ πρόεδρος».

– Τις εγγυήσεις που απαιτούνται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να προχωρήσει το deal: «Οι νομικοί μου, απάντησαν στον νομικό της ΑΕΚ κ. Οικονομόπουλο, τα έχουμε όλα αυτά που χρειάζονται από την ΕΕΑ. Ας κανονίσουμε με την ΠΑΕ ΑΕΚ για να προχωρήσουμε. Μου κοπανάνε από την αρχή για την ΕΕΑ. Εγώ και στο Facebook απάντησα ότι τα έχω. Είπα δείξτε μου το 51%. Επίσης είπα και τις αρχικές προϋποθέσεις που ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ τις δέχομαι. Για αυτό ας πάμε στα νομικά θέματα με τη Morgan».

– Την κινεζική εταιρεία που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί: «Οι πίσω μου είναι Κινέζοι. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ΑΕΚ, ξεκινάμε ένα πρότζεκτ στην Ελλάδα, έχουμε κάνει ήδη επενδύσεις στην Αυστρία και την Γερμανία. Είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο Real Estate, αλλά επειδή είμαι Ελληνας το έφερα και εδώ. Και βέβαια σκεφτόμαστε το θέμα του γηπέδου και μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που μας κάνουν νόμιμους. Μπορώ να έχω τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη, αρκεί να μου εγγυηθείτε ότι στη Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη θα υπάρχουν οι μετοχές».

– Τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Εχουμε κάνει οικονομικό έλεγχο. Ο κ Αδαμίδης συμφώνησε να κάνουμε την καταβολή και αν το χρέος είναι πάνω από 40 εκατ. ευρώ, τότε αναλαμβάνει τη διαφορά η διοίκηση. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αμπέλι. Πήραμε κάποια έγγραφα από την ΠΑΕ. Οπως φεύγουν οι πληροφορίες φεύγουν και φάκελοι. Εχουμε μελετήσει αυτά τα έγγραφα και τους ισολογισμούς. Ηταν πάντως ένα επικοινωνιακό λάθος που παρουσιάστηκα με τον κ. Σαλιαρέλη στην συνάντηση».

– Το αν αν υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση εναντίον του (που να προβλέπει φυλάκιση) και αν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο: «Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε μία απόφαση για χρέος 63.000 ευρώ. Ημουν ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας και επειδή πέθανε ο συνέταιρός μου, πέρασε σε μένα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα. Σαν επιχειρηματίας, όταν έχεις μία απόφαση, κάνεις μία έφεση που, ή αθωώνεσαι ή καταδικάζεσαι. Μετά πας στον Αρειο Πάγο. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω καταδικαστεί. Οι 18 μήνες φυλάκιση δεν ισχύουν γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση. Καθίστε να τελεσιδικήσει και βλέπουμε. Πρόκειται για μία επιταγή πληρώματος προηγούμενου συνεταίρου. Δεν λέω το όνομα γιατί έχει πεθάνει. Αυτή η απόφαση γράφτηκε στο ποινικό μητρώο επειδή δεν ίσχυε, ήδη έχει αφαιρεθεί».

– Το αν σχετίζεται με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Μήπως όλη αυτή η καθυστέρηση γίνεται γιατί περιμένουν κάποια χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη; Οπως είναι εκείνοι καχύποπτοι με μένα, έτσι είμαστε και εμείς μαζί τους. Μπορεί να έρθουν κάποια ουρανεκατέβατα λεφτά και αυτός που θα τα φέρει να έχει πόθεν έσχες ίδιο με το δικό μου. Δείτε ποιοι θα έρθουν τις επόμενες 10 μέρες».