Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ κ. Ν. Μαρουδιάς, μετά την απόσυρση του άρθρου από νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με το οποίο θα εξισώνονταν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ με των πανεπιστημιακών.


«Η απόσυρση του άρθου προκάλεσε απογοήτευση και λύπη. Την Κυριακή στο «Βήμα», ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας καθηγητής Ιατρικής κ. Μουτσόπουλος, σας προέτρεπε να βρείτε τρόπους σύνδεσης των αμοιβών των ιατρών με την απόδοσή τους. Η απόσυρση αυτού του άρθρου δικαιώνει το «φακελάκι» και τους άδηλους πόρους στα νοσοκομεία μας»,
λέει ο κ. Μαρουδιάς. Αυτό σημαίνει, τονίζει, ότι θα συνεχιστεί το «μαύρο χρήμα» και η φοροδιαφυγή από μερικούς ταλαντούχους, ενώ «οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε στους μίζερους μισθούς των 2.000 ευρώ με 34 χρόνια προϋπηρεσία και βαθμό Συντονιστή Διευθυντή».

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ ζητεί από τον υπουργό Υγείας να επαπροσδιορίσει τη θέση του, διότι «όταν οι γιατροί έχουν κίνητρα τότε και το φακελάκι κόβεται και η φοροδιαφυγή υφίσταται σημαντικό περιορισμό».