Αυτοσυγκράτηση, σύνεση και ψυχραιμία συνιστούν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ανοιχτό με απόφαση των πρυτανικών αρχών, τα μέλη των οποίων θα βρίσκονται στο χώρο του Ιδρύματος μαζί με τους φοιτητές που θα βρίσκονται στους χώρους των καταλήψεων. Επίσης, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφάλειας από το προσωπικό φύλαξης του πανεπιστημίου.
«Τα εγκαίνια της ΔΕΘ τη φετινή χρονιά διεξάγονται σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν» αναφέρεται στο μήνυμα του πρύτανη του ΑΠΘ κ, Γ. Μυλόπουλος, των αντιπρυτάνεων του κυρίων Δέσπω Αθ. Λιάλιου και Σοφία Α. Κουίδου – Ανδρέου και του αντιπρύτανη κ. Γ. Παντη. «Η οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα, σε συνδυασμό με την αναταραχή στο χώρο της Παιδείας, όπως αυτή εκδηλώνεται με τις φοιτητικές καταλήψεις των Τμημάτων και Σχολών του Α.Π.Θ., προκαλούν μεγάλη ανησυχία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. απευθύνουν έκκληση προς όλες τις πλευρές να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση, σύνεση και ψυχραιμία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων των εγκαινίων της ΔΕΘ. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ένα ιστορικό πανεπιστήμιο με σημαντική κοινωνική προσφορά, ταυτισμένο με την πνευματική ζωή της πόλης μας και όχι μόνο, έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, την υποστήριξη και την προστασία τόσο της Πολιτείας, όσο και της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση, οι Πανεπιστημιακές Αρχές του Α.Π.Θ. και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα θα είναι παρούσες, προκειμένου να διαφυλάξουν δημόσια περιουσία και ακαδημαϊκό άσυλο» καταλήγει η ανακοίνωση.