Λεπτομέρειες για τον αριθμό εισακτέων σε κάθε κατηγορία εξεταζομένων έδωσε το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του.

Πρόκειται για τα πλήρη στοιχεία κατανομής του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μετά την απόφαση για κατάργηση των μετεγγραφών από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, κρίθηκε ότι πρέπει οι ειδικές κατηγορίες των υποψηφίων να γνωρίζουν πόσες θέσεις τους αναλογούν σε κάθε τμήμα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

H απόφαση του αριθμού των εισακτέων

Κατανομή θέσεων
Πρόκειται, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, για την πρώτη φορά που όλοι οι πρωτοετείς θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο ίδρυμα, που θα φοιτήσουν από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, χωρίς τη διαδικασία των μετεγγραφών αφού από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 αυτές καταργούνται.

Οι υποψήφιοι που είχαν δικαίωμα μετεγγραφής, θα διεκδικούν πλέον την εισαγωγή τους βάσει των μορίων τους και των προτιμήσεών τους στις επιπλέον θέσεις των ειδικών περιπτώσεων πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων.

Ετσι, η κατανομή των θέσεων που διατίθενται στα πανεπιστήμια για τις ειδικές κατηγορίες είναι η εξής:
Για τους πολύτεκνους 1901 θέσεις, για τους τρίτεκνους 1605, και για την κατηγορία «κοινωνικά κριτήρια» (οικονομικοί λόγοι, ορφανοί κ.α) 669. Αντίστοιχα για τα ΤΕΙ δίνονται 1853 θέσεις σε πολύτεκνους, 1567 σε τρίτεκνους και 445 για την κατηγορία των υποψηφίων με «κοινωνικά κριτήρια».
Πιο αναλυτικά τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνουν:
1) Τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους ημερήσιων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β΄) που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 10%, χωρίς νέα εξέταση.
2) Τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των ημερήσιων Επαγγελματικά Λύκεια (Ομάδα Α΄), που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 20%.
3) Τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των εσπερινών Επαγγελματικών λυκείων (Ομάδα Α΄) που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 1%.
4) Τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των εσπερινών γενικών λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β΄) που διεκδικούν ποσοστό θέσεων εισακτέων 1% καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού εισακτέων.
5) Τον αριθμό θέσεων που δίνεται για τους υποψηφίους των ημερήσιων γενικών λυκείων και επαγγελματικών λυκείων (Ομάδα Β΄), οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Ακόμη περιλαμβάνουν την κατανομή των επιπλέον θέσεων των ειδικών περιπτώσεων (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια), για κάθε ανωτέρω κατηγορία.

Και συγκεκριμένα τις θέσεις εισακτέων για: