από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Τι έβλεπε το Philae όταν «χοροπηδούσε»!

Εντυπωσιακές εικόνες από τη στιγμή που η διαστημοσυσκευή αναπηδούσε πάνω στον κομήτη 67P
Τι έβλεπε το Philae όταν «χοροπηδούσε»!
Το Philae σε μια από τις αναπηδήσεις του έφθασε σε ύψος ενός χλμ πάνω από τον κομήτη και κατέγραψε την παραπάνω εικόνα. Οπως φαίνεται το Philae καθώς αναπηδούσε έφθασε σχεδόν στην άκρη του κομήτη και είναι μεγάλη επιτυχία ότι κατάφερε τελικά να προσεδαφιστεί έστω και ανώμαλα πάνω σε αυτόν αφού με δεδομένη την μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινείται ο κομήτης το Philae ήταν πιθανό να μην βρει τελικά στόχο και να χαθεί στο διαστημικό κενό
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Είναι αναμφισβήτητα το επιστημονικό γεγονός της χρονιάς. Το ευρωπαϊκό σκάφος Rosetta κατάφερε τον περασμένο Αύγουστο να φτάσει και να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67/Ρ Τσουριούμοφ/Γερασιμένκο και πριν από ένα μήνα έστειλε στην επιφάνεια του μια διαστημοσυσκευή, ένα ρομποτικό εργαστήριο για να κάνει μελέτες και αναλύσεις από το έδαφος και το υπέδαφος του διαστημικού βράχου. Το εγχείρημα της προσεδάφισης της διαστημοσυσκευής Philae προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον του κοινού στράφηκε για λίγες μέρες σε όσα συνέβαιναν 500 εκ. χλμ μακριά από τη Γη.

Δυστυχώς το Philae δεν κατάφερε να προσεδαφιστεί ομαλά στον κομήτη αφού λόγω της έλλειψης βαρύτητας σε αυτόν η συσκευή έκανε συνεχείς αναπηδήσεις μέχρι να καταλήξει σε ένα σημείο ανάμεσα σε βράχους όπου δεν υπήρχε η απαραίτητη φωτεινότητα για να λειτουργήσει όπως ήταν κανονικά προγραμματισμένο. Πρόλαβε όμως να κάνει αρκετές εργασίες και αναλύσεις πριν τελικά απωλέσει την ενέργεια του. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες τις οποίες κατέγραφε η κάμερα του Philae ενώ αναπηδούσε στον κομήτη. 


Φυσική – Διάστημα  περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.