Θα παραιτηθώ από πρόεδρος της ΝΔ αν παραιτηθούν και οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοι μου από τις θέσεις τους δήλωσε σήμερα το πρωί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου… Εγώ δεν είμαι γαντζωμένος στις καρέκλες» πρόσθεσε, «αρκεί να με ακολουθήσουν και οι άλλοι» τόνισε.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα» σημείωσε.

«Οφείλω υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου να εξηγήσω ορισμένα ζητήματα. Το θέμα ήταν τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν την συγκεκριμένη εταιρεία. Βρίσκω υποκριτικό το να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου» υπογράμμισε.

Οταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία είχε φέρει εις πέρας πολλές εργασίες όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση. Είναι υποκριτικό να μιλούν έτσι, άνθρωποι που διατελούσανυπουργοί της τότε κυβέρνησης όταν δόθηκαν τέτοιες εργασίες…. Ο κ. Βορίδης ο οποίος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ήξερε την εταιρεία. Ο ίδιος μάλιστα είχε συνεργασία μαζί της στη δική του δικηγορική ενασχόληση… Και ο κ. Σαμαρά την ήξερε την εν λόγω εταιρεία. Και αυτός είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ…».

«Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιλυθεί. Ολοι ήξεραν την εταιρεία και εγγυήθηκαν ότι η διαδικασία θα προχωρήσει ομαλά. Για το μόνο που φταίω είναι ότι τους εμπιστεύτηκα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. «Απολογούμαι στη βάση της ΝΔ και λέω ότι το κόμμα είναι εδώ. Θα ξεπεράσουμε το τεχνικό πρόβλημα και σύντομα θα έχουμε τις εκλογές στη ΝΔ».

«Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ. Ευχαρίστως θα την παρέδιδα. Το είπα μετά τις εκλογές αλλά κανένας δεν την ήθελε».

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα. Αλλά θα πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από περιφερειάρχης και οι άλλοι δύο -Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης- από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι». Τότε θα ζητήσω να προχωρήσουμε σε άλλον μεταβατικό πρόεδρο και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία στην οποία θα είμαι υποψήφιος.

Ο κ. Μεϊμαράκης πρότεινε μάλιστα για τη θέση του μεταβατικού προέδρου τη Μαριέτα Γιαννάκου, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Σιούφα και την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να ορίσει ημερομηνία για συνεδρίαση της ΚΟ. Εκεί μαζί με τον προϋπολογισμό μπορεί να συζητηθεί και το εν λόγω ζήτημα.

Παραιτήθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης από την ΚΕ της ΝΔ

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

«Παραιτούμε από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ.Μεϊμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη» έγραψε στην ανάρτησή του.


Απ.Τζιτζικώστας: Δεν παραιτούμαι από περιφερειάρχης

Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας την πρόταση που απηύθυνε ο Β.Μεϊμαράκης σε όλους τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης που έχουν.

Ο κ. Τζιτζικώστας διεμήνυσε πως δεν θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δηλώνοντας πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το φιάσκο των εκλογών.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον Β.Μεϊμαράκη, τον οποίον κάλεσε εκ νέου να παραιτηθεί, και επανέλαβε το αίτημα για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων.

«Ο Β. Μεϊμαράκης, που ορίστηκε από τον Α. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε» είπε, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίον επίσης κάλεσε να παραιτηθεί.

«Το φιάσκο που έγινε εχθές ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα κάνουμε τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε νέο αρχηγό. Θα τους ενώσω όλους» συνέχισε.

«Χθες η Νέα Δημοκρατία θα γύριζε σελίδα, αυτή ήταν η εντολή του κόσμου. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα θα είχε νέο αρχηγό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «ο κόσμος κατάλαβε γιατί πολεμήθηκα τόσο πολύ. Την επόμενη μέρα θα ήμουν κάποιος που δε θα είχα να χρωστάω σε κανέναν».

«Το γκρίζο δεν ταιριάζει στην παράταξη. Είμαι εδώ για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης» σημείωσε και κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.