Κόμματα και κομματίδια ξεφυτρώνουν δεξιά και αριστερά και μαζί κινήσεις αντιδημοκρατικές, επιθετικές, προιόντα περιθωριακών, έως πρότινος, ιδεών και αντιλήψεων. Κάθε πικραμένος κι ένα κόμμα, κάθε «θρησκόληπτος» και μια κίνηση. Το πολιτικό σύστημα οδεύει προς αμοιβαδοποίηση, επιβεβαιώνοντας ακριβώς τη φθορά και την απαξίωσή του. Ωστόσο οι στιγμές είναι κρίσιμες για το Εθνος, για τη χώρα, για τους πολίτες. Αν επικρατήσουν οι στρατηγικές των άκρων, η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ζώνη ερειπίων, θα μοιάζει με απέραντο πεδίο συγκρούσεων και θα κατατείνει να μεταβληθεί σε ανελεύθερο στρατόπεδο. Δεν ταιριάζει αυτή η τύχη στη χώρα μας.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν κατακτήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι μια ζώνη ελευθερίας και δημιουργίας η οποία δεν μπορεί να μετατραπεί σε σχήμα μεσανατολικής ή βορειοαφρικανικής καθυστέρησης.

Ο αστικές δυνάμεις, οφείλουν να αντιδράσουν σ’ αυτή την προοπτική, να προτάξουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και να επιμείνουν στην υπεράσπιση του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού που η χώρα κατέκτησε εδώ και δεκαετίες. Είναι η μόνη αξιοπρεπής επιλογή για τον ελληνικό λαό. Και, επιβάλλεται, άπαντες να την υπερασπίσουν με όποιο κόστος.