Από τις 25 Αυγούστου και ως τις 18 Σεπτεμβρίου η Αθήνα θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης.

Με πολλές παραστάσεις αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές ταινίες, για περισσότερο από είκοσι ημέρες η πόλη θα ζει στον ρυθμό της αρχαίας τραγωδίας… Με την έναρξη του Φεστιβάλ να δίνεται στις 25 Αυγούστου, στο Καλλιμάρμαρο, με τον «Προμηθέα» του θεάτρου δρόμου ΗELIX, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει κύκλος σεμιναρίων υποκριτικής τεχνικής Αρχαίας Τραγωδίας στον Πολυχώρο του δήμου Αθηναίων. Για τη συνέχεια, στο θέατρο του Αττικού Άλσους, θα εγκατασταθούν οι «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή από το Εθνικό Θέατρο (29/8) και ακολουθούν τα «Δυτικά Βήματα. Στα βήματα της Ιεράς Οδού» από την Ομάδα Συν + Εργασία (31/8) καθώς και παρέλαση εθελοντών με αποσπάσματα αρχαίας τραγωδίας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας (1/9).

Από τις 2 ως τις 7 Σεπτεμβρίου σειρά έχουν οι ταινίες με θέμα την τραγωδία ή κινηματογραφημένες παραστάσεις σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, σε ψηφιακή μορφή, τις: «Αγαμέμνων» του Πέτερ Στάιν, «Βάκχες» του Κλάους Μίκαελ Γκρύμπερ, «Ηλέκτρα» του Αντουάν Βιτέζ, «Μήδεια» του Γιούκο Νιναγκάουα, «Ορέστεια» του Μάικλ Ταλχάιμερ και «Αχαρνής» του Καρόλου Κουν ενώ σε φιλμ τις εξής: «Αντιγόνη» του Γιώργο Τζαβέλλα, «Φαίδρα», «Κραυγή Γυναικών» του Ζυλ Ντασέν, «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Σημειώσεις για μια Αφρικανική Ορέστεια» του Πιερ Πάολο Παζολίνι, «Ηλέκτρα» του Μίκλος Γιάνσκο, «Μήδεια» του Λαρσ Φον τριέρτ και «Τα κορίτσια» του Μάε Ζάτερλινγκ.

Ακόμη, τον Σεπτέμβριο θα παιχεί η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, οι «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, «Ηρακλής Μαινόμενος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού (Θέατρο Αττικού Αλσους, στις 21.00). Τέλος, στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ακόμα περιλαμβάνεται μια έκθεση Προσωπείων του Θάνου Βόρβολη, μουσική παράσταση με την Αλίκη Καγιαλόγλου, μαθητικές παραστάσεις, συζητήσεις και σεμινάρια _πληροφορίες τηλ.: 210 36 21 601.