Η Ευγενία Νιάρχου, κολλητή φίλη της νύφης, θα βρίσκεται σίγουρα εκεί. Η Μαργκερίτα Μισόνι της πασίγνωστης ανά το κόσμο δυναστείας πολυτελών ενδυμάτων, η Ντάνα Αλικάντε και η Γκάια Ρεποσί των περιώνυμων κοσμημάτων θα δώσουν επίσης το παρών. Πολλοί στοιχηματίζουν για την παρουσία της Ντάσα Zούκοβα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον glamorous κοινωνικά γεγονότα της χρονιάς που διανύουμε. Η ωραία, sexy σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα ταξιδέψει στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο ή στην γραφική, πανέμορφη Μεσσηνία το ερχόμενο τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου;

Ο γάμος του ξανθού, γοητευτικού γιου της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, Αντρέα Κασιράγκι με την όμορφη Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο, κόρη Κολομβιανού billionaire στις 31 του μήνα θα συγκεντρώσει στο Πριγκιπάτο του Μονακό εστεμμένους, προσωπικότητες του διεθνούς jet set και ισχυρούς του χρήματος.

Ο εγγονός της Γκρέης Κέλλυ παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του με την οποία διατηρούσε δεσμό για επτά ολόκληρα χρόνια. Λίγους μήνες πριν το ζευγάρι απέκτησε μάλιστα ένα χαριτωμένο αγοράκι στο οποίο δόθηκε το όνομα Σάσα. Οι φωτογραφίες μάλιστα του baby boy στην αγκαλιά της γιαγιάς Καρολίνας, χαμογελαστής με γυαλάκια μυωπίας στο deck της πριγκιπικής θαλαμηγού «Sasha» έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ο γάμος της κόρης Καλτσίδη και οι έντονες φήμες για αφίξεις προσωπικοτήτων
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου πραγματοποιείται επίσης στη Κορώνη Μεσσηνίας ο γάμος της κόρης του Ελληνοποντιακής καταγωγής επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη. Η 25χρονη Αλίνα παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της , μεγαλέμπορα διαμαντιών Πάτρικ Ποπρόφσκι.

Ιδιωτικά αεροπλάνα, πολυτελή yachts, επιχειρηματίες από διάφορα μέρη του κόσμου αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή με αφορμή το λαμπερό γεγονός. Τουλάχιστον αυτά λένε οι πληροφορίες. Ένας ατέλειωτος «κύκλος» gossip έχει δημιουργηθεί γύρω από τη συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση. Δυο μόλις 24ωρα απομένουν πλέον για να «ανακαλύψουμε» ποια είναι η πραγματικότητα.

Οι φήμες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και οι Russian tycoons Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θα βρίσκονται επίσης εκεί. Ίσως ναι, ίσως όχι.

Τι θα κάνουν Πούτιν και Ρώσοι ολιγάρχες

Πέρα από τις πρόσφατες «παραινέσεις» Πούτιν προς επιχειρηματίες της χώρας του να μην επενδύουν στην Ελλάδα, υπάρχει πάντα το καυτό πρόβλημα της Συρίας και ίσως οι second thoughts του Russian president γύρω από τις δηλώσεις του για πιθήκους και χειροβομβίδες. Όσο για τους κ.κ. Αμπράμοβιτς και Ριμπολόβλεφ αντιμετωπίζουν και οι δύο… κάποια προβλήματα. Προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με τους κοινούς θνητούς! Σίγουρα λιγότερο δυσάρεστα. Η κ. Ντάσα Ζούκοβα , σύντροφος του Ρόμαν είναι στενή φίλη της Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο. Τον Αμπράμοβιτς συνδέει επίσης στενή φιλία με την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό. Όσο για τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ;

Ο πολυσυζητημένος νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού δηλώνει μόνιμος κάτοικος Μόντε Κάρλο.(έχει αγοράσει μια πανάκριβη κατοικία στιλ Belle Epoque την οποία έχουν διακοσμήσει οι περίφημοι interior designers Candy Brothers) και είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό. Ο Ρώσος μεγιστάνας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρίγκιπα Αλβέρτο. Υπάρχει πάντα περίπτωση οι δυο Ρώσοι ολιγάρχες οι οποίοι διαθέτουν υπερσύγχρονα ιδιωτικά αεροπλάνα να τα χρησιμοποιήσουν με σκοπό την μετακίνηση τους από την Κορώνη στο Πριγκιπάτο. Αμπράμοβιτς και Ριμπολόβλεφ θα μπορούσαν εύκολα να δώσουν το παρών και στα δυο λαμπερά γεγονότα. Την Παρασκευή στο Μόντε Κάρλο και το Σάββατο στη Μεσσηνία. Συνηθισμένοι άλλωστε να αλλάζουν προορισμούς όταν βρίσκονται προσκεκλημένοι σε ενδιαφέροντα, glamorous gatherings όπου υπάρχουν οι φωτογράφοι των μεγάλων διεθνών περιοδικών. (Ο γάμος του Πριγκιπάτου αναμένεται να «κοσμήσει» πολλά πρωτοσέλιδα του διεθνούς press).

Στην γαμήλια τελετή από ελληνικής πλευράς ο Στ. Νιάρχος jr και το ζεύγος Αλεξ Κιοσέογλου. Ο Αλεξ είναι παιδικός φίλος του Αλβέρτου και μόνιμος κάτοικος Μοντε Κάρλο.

Ο Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ και το σπετσιώτικο ΚΤΕΛ
Μακριά από μεγιστάνες του πλούτου, λίαρ τζετς και glamorous yachts ο κ. Γιάννης Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ απόλαυσε τις διακοπές του στις Σπέτσες το περασμένο Σαβ/κο. Ο υπεύθυνος Oικονομικής Πολιτικής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε τις βόλτες του μαζί με τη σύζυγό του στο Παλιό Λιμάνι.

Σταμάτησε μπροστά από το «Poseidonion Grand Hotel» και περιεργάστηκε τίτλους βιβλίων, στην έκθεση η οποία πραγματοποιείται σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Κάποια στιγμή το ζευγάρι αποφάσισε να επιστρέψει. Άκουσα ότι ο κ. Μηλιός αγωνιούσε να προλάβουν το πουλμανάκι.

Τελικά δεν πρόκειται για το mini bus κάποιου ξενοδοχείου. Είναι το πούλμαν του ΚΤΕΛ το οποίο αναχωρεί από το συγκεκριμένο σημείο με κατεύθυνση το Λιγονέρι.

Το ζεύγος Μηλιού κυκλοφορεί με το ΚΤΕΛ. Ούτε καν με τα παραδοσιακά αμαξίδια του Νησιού της Μπουμπουλίνας. Άξιος ο τίτλος του κ. Μηλιού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάνει οικονομία ο άνθρωπος, τα αμαξάκια είναι πιο ακριβά από το ΚΤΕΛ. Σεμνά και ταπεινά!

Ο Ζισκάρ στο «Freud Oriental«
Κάπου εκεί κοντά, σε ένα εντελώς όμως διαφορετικό σκηνικό. Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζισκάρ Ντ’ Εστέν έφθασε στις Σπέτσες με υπερσύγχρονο ταχύπλοο. Ο Ζισκάρ «πέρασε» στο πανέμορφο νησί από το Πόρτο Χέλι. Ο πρώην Πρόεδρος γνώρισε όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή την ζεστή φιλοξενία Ελλήνων στενών του φίλων.

Η συντροφιά την οποία αποτελούσαν ο κ. Ντ’Εστέν και οι επιφανείς φίλοι του απόλαυσε sushi rolls στο always trendy εστιατόριο «Freud Oriental». Το μενού συνόδευε παγωμένο λευκό κρασί. Δεν γνωρίζω αν προερχόταν από Γαλλικούς ή Ελληνικούς αμπελώνες…