Ο Υπουργός, ο τραπεζίτης, η συνάντηση και τα…πούρα!

Η λάμψη από την μπλε ελεκτρίκ γραβάτα μου τράβηξε την προσοχή. Πέταξα στο πάτωμα τον «κατάλογο» με το ολοκαίνουργιο, υπερπολυτελές, έτοιμο να φιλοξενήσει τους Vips και celebrities των Ολυμπιακών Αγώνων Bulgari Hotel στο πολύβουο Knightsbridge του Λονδίνου. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν προσκεκλημένος στο «Κοινωνία Ώρα Mega». Με στυλιστικές επιλογές οι οποίες κινούνται πάντα μεταξύ night blue (το κοστούμι) και light blue (η ολομέταξη, σπινθηροβόλα tie). Ο minister σε ήρεμους τόνους, παρά την πίεση που δεχόταν από τους δύο κεντρικούς παρουσιαστές μιλούσε για τον κίνδυνο που υπάρχει «από το φθινόπωρο, μια εποχή που ίσως να μην μπορούμε να δώσουμε τα κοινωνικά επιδόματα».

Ο κ.Στυλιανίδης εξακολουθούσε να διατηρεί το ήρεμο, μάλλον χαλαρό στυλ του ακόμα κι όταν τον ρώτησαν αν τελικά η Κυβέρνηση βρήκε τα πολυπόθητα 11.5 δις. H γραβάτα εξακολουθούσε να στέλνει…αχτίδες γαλάζιου φωτός μέσα από το γυαλί. Ένα αμυδρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη του Ευριπίδη. «Σε αυτό θα σας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός» είπε.

Το dinner στο GB Roof Garden

Ο Υπουργός Εσωτερικών όπως παρατήρησα προχθές βράδυ όταν τον είδα να ανεβαίνει στο roof garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» προσπαθεί να κινείται σε cool ρυθμούς και στην προσωπική του ζωή. Στο εστιατόριο είχαν ανέβει λίγο πριν ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τίμος Χριστοδούλου και η δημοσιογράφος κ. Μαριάνα Πυργιώτη η οποία είναι Γενική Διευθύντρια του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής». Η κ.Πυργιώτη είχε μάλιστα αλλάξει κόμμωση (δεν γνωρίζω αν το έκανε ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση). Τα συνήθως κομμένα σε φλου style καστανόξανθα μαλλιά της ήταν δεμένα σε σινιόν στην βάση του λαιμού της.

Η συντροφιά απολάμβανε το γεύμα της στο ρεστοράν του όγδοου ορόφου του ξενοδοχείου, με θέα τον εντυπωσιακά φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης. Γύρω τους Αμερικανοί τουρίστες και επιχειρηματίες έτρωγαν φρέσκο ψάρι και φιλέτα ιαπωνικής αγελάδας τα οποία συνόδευαν με λευκά παγωμένα κρασιά και Kir Royal.

GB Roof Garden

O Υπουργός, η κ. Πυργιώτη, ο κ. Χριστοδούλου και μυστακοφόρος κύριος ο οποίος προστέθηκε αργότερα στην παρέα άλλαξαν τραπέζι μετά το τέλος του φαγητού τους. Μετακινήθηκαν στην μεγάλη εξωτερική βεράντα για drinks. Ο κ. Χριστοδούλου άλλωστε επιθυμούσε να καπνίσει το πούρο του. Στο εσωτερικό του εστιατορίου απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών άφηνε πολλές φορές το βλέμμα του να ταξιδέψει στον φωτισμένο βράχο. Τι να σκεφτόταν άραγε; C’est un mystère…

Ο Φ. Σαχινίδης με τον Κ. Μητρόπουλο

Ο παραιτηθείς διευθύνον σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Κώστας Μητρόπουλος (ο οποίος παραιτήθηκε στον νυν υπουργό οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα), απολάμβανε, παρά τη ζέστη (2.45 το μεσημέρι της Πέμπτης), δροσερά κοκτέιλ στο μπαλκόνι στο GB Roof Garden, μαζί με τον πρώην υφυπουργό των κυβερνήσεων ΠαΣοκ, κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

H καλλονή του υπουργείου

Το κορίτσι μοιάζει με την…Τζέσικα Ράμπιτ. Πανύψηλη, με πλούσιο μπούστο το οποίο «διαγράφεται» μέσα από τη στολή της και πυρόξανθα μακριά μαλλιά. Αρκετές φορές οι σκάλες από τα πλούσια μαλλιά της που μοιάζουν με αυτές της Τζίλντα-Ρίτα Χέηγουορθ αγγίζουν το όπλο της. Συνήθως φοράει γυαλιά ηλίου Ray-Ban με πράσινο-λαχανί σκελετό που συνδυάζονται μάλλον άψογα με την αστυνομική στολή της.Τα χείλη της είναι βαμμένα με κατακόκκινο λιπ γκλος. Η νεαρά δεν είναι κάποιο top model το οποίο πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό spot με επίκεντρο μια γυναίκα-πειρασμό.

Το κορίτσι…φυλάει σκοπιά, κυρίως πρωινές ώρες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην κεντρική είσοδο της Κατεχάκη. Οι περαστικοί, οι οδηγοί των αυτοκινήτων της…σφυρίζουν διάφορα! Κοπλιμέντα που συνήθως δεν ξεπερνούν τα όρια του καθωσπρεπισμού. Ισως συγκρατεί το…πάθος on the road η στολή της αστυνομικού. Το foxy girl, η νεαρη πληθωρική αστυνομικός είναι σκέτος πειρασμός. Με μια τέτοια γυναίκα όλοι θα μπορούσαν να…γεμίσουν με ασιθήματα συμπάθειας για την Ελληνική Αστυνομία.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας μάλλον θα έπρεπε να δώσει περισσότερη προσοχή στο sexy girl το οποίο φυλάει σκοπιά από τα άγρια χαράματα με ύφος και στυλ…Μάτα Χάρι! Όσο για τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ κ. Θ. Δραβίλα; Μμμ! Θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει σε κάποια ριψοκίνδυνη αποστολή. Τύπου ο Άγγελος του Τσάρλι ή καλύτερα της Κατεχάκη εξολοθρεύει τους κακούς! Not bad!

Ρετούς υψηλών προδιαγραφών

Γελάσαμε πάλι! Οι φωτογραφίες στα περιοδικά κοινωνικής κριτικής τα οποία κυκλοφόρησαν αυτήν την βδομάδα παρουσιάζοντας εγχώριες TV stars-celebrities με σωματικές αναλογίες τύπου Arizona Muse. Οι over forty πλατινομαλλούσες, extensιούχες κατά φαντασίαν super models κυρίες, φορούσαν μικροσκοπικά μπικίνι με prints απολάμβαναν τα χάδια του ήλιου, έτρωγαν καρπούζι και κάπου-κάπου επιδίδονταν σε θερμούς εναγκαλισμούς με τους συντρόφους τους.

Οι υπεύθυνοι των περιοδικών έκαναν την δύσκολη δουλειά κλεισμένοι μέσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των συγκροτημάτων τους. Προσκεκτικό ρετούς στους γλουτούς, την κοιλιά, τα οπίσθια και τα στήθη των κυριών. Με «ντεκόρ» τα άδεια –λόγω αδειών- γραφεία κι ένα…χαλασμένο air condition. It’s a hard life!

ΣΙΒΥΛΛΑ ALERT!

Ποιοι νεαροί γαλαζοαίματοι και προσωπικότητες του διεθνούς jet-set έφθασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Μύκονο για private party;
Ένα Riva extra large και ο καπετάνιος-έκπληξη.

Περισσότερες αποκαλυπτικές πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα στην έντυπη έκδοση, στο «Βήμα της Κυριακής» 22 Ιουλίου.