Μια σημαντική διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) είναι ότι οι επιβάτες των αυτοκινήτων ωφελούνται περισσότερο από τις βελτιώσεις ασφαλείας συγκριτικά με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Για αυτό επιβάλλεται η εξέλιξη συστημάτων με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της προστασίας των πεζών. Σε αυτό το πλαίσιο η νέα Ε-Class προχωρεί ένα βήμα παραπέρα στον τομέα της ασφάλειας, επανακαθορίζοντας τον όρο «έξυπνο αυτοκίνητο». Η νέα Ε-Class ενσωματώνει το Mercedes-Benz Intelligent Drive, έναν συνδυασμό αισθητήρων, καμερών και προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης, που καταγράφει και αξιολογεί σύνθετες καταστάσεις οδήγησης, μειώνοντας τις πιθανότητες ή αποτρέποντας εντελώς ένα ατύχημα. Η νέα E-Class εξοπλίζεται με το βελτιστοποιημένο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Driving Assistance Package Plus, το οποίο περιλαμβάνει μια πλειάδα έξυπνων τεχνολογιών για υψηλά επίπεδα προστασίας οδηγών, επιβατών και πεζών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Active Brake Assist με λειτουργία cross-traffic που προσφέρει μια επιπρόσθετη ανίχνευση διέλευσης πεζών αλλά και ανίχνευσης επικίνδυνων καταστάσεων σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης με δυνατότητα αυτόνομου φρεναρίσματος, βοηθώντας στην πλήρη αποφυγή ατυχημάτων σε ταχύτητες μέχρι 100 χλμ./ώρα ή στη σημαντική μείωση της σοβαρότητάς τους σε υψηλότερες ταχύτητες.
Επιπλέον, το Evasive Steering Assist συμπληρώνει ιδανικά τη λειτουργία ανίχνευσης πεζών Active Brake Assist, καθώς υποστηρίζει την κίνηση του τιμονιού και στη συνέχεια την ευθυγράμμιση του οχήματος σε περιπτώσεις εσκεμμένης ή ενστικτώδους εκτέλεσης ελιγμών σε επικίνδυνες καταστάσεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ