Οταν τα ψάρια βγαίνουν στη στεριά

Πότε, πώς, από ποιο σημείο πρέπει να αλιεύονται και πώς να συντηρούνται οι καρποί της θάλασσας; Απαντήσεις εκ των έσω

«Νομίζουμε πως ξέρουμε καλά τα ψάρια, αλλά όχι. Συνεχώς μαθαίνουμε καινούργια πράγματα γι’ αυτά. Ούτε καν το χρώμα τους δεν είναι σταθερό. Αν ζουν σε περιοχή με ανοιχτόχρωμη άμμο θα είναι πιο ανοικτό, αν ζουν σε φυκάδα αυτά τα ίδια θα είναι πιο σκούρα. Είναι σίγουρα φρέσκος ο ζωντανός ο αστακός; Και ναι και όχι».

Αυτά λέγονταν, μεταξύ άλλων, σε ένα βίντεο, διαρκείας 23 λεπτών περίπου, που το είδα στο YouTube με καθυστέρηση ενός χρόνου, είναι η αλήθεια. Αυτός που τα έλεγε έβγαζε μια σιγουριά και είχε φέρει μάλιστα μπροστά στις κάμερες ολόκληρο πάγκο με ψάρια για τις ανάγκες της παρουσίασης. Ηταν απόσπασμα εκπομπής, μίας από τις πολλές, υποτίθεται για τη μαγειρική τέχνη, τις προσανατολισμένες όμως περισσότερο στο να μεταδίδουν καβγάδες και «ξινίλες» παρά γνώσεις. Με κέντρο βέβαια τους σεφ-θεούς.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.