Lil Koni: «Μεγάλοι στόχοι, μεγάλο άγχος»

Ο νεαρός μουσικός, που κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του και παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες μια συνεργασία-έκπληξη με τον τράπερ Trannos, μιλά στο «Βήμα».

Τον περασμένο Δεκέμβριο κυκλοφόρησε τελικά το ολοκληρωμένο του άλμπουμ ο Lil Koni με τίτλο «Antistress». Στις αρχές του μήνα ανέβηκε στις μουσικές πλατφόρμες ένα νέο σινγκλ που λέγεται «Tentacion» (μια λέξη που στα ισπανικά μπορεί να σημαίνει τον πειρασμό ή τη δοκιμασία), μια συνεργασία με τον ιδιαιτέρως δημοφιλή νεαρό τράπερ Trannos, η οποία οπτικοποιήθηκε με ένα πολύ εντυπωσιακό βιντεοκλίπ, με αναφορές ακόμη και στα έργα του Ιερώνυμου Μπος.

Tην καλλιτεχνική επιμέλεια και σύλληψη είχε ο ίδιος ο Lil Koni που εκτός από μουσικός είναι και εικαστικός καλλιτέχνης, φοιτητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Παράλληλα κάνει και εμφανίσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το προφίλ του στο Instagram (@lil_konii).

Koni, έχουν περάσει κάποιοι μήνες από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ σου. Τι απολογισμό θα έκανες;

«Το διάστημα που έχει περάσει μου έχει αφήσει την αίσθηση ότι ο κόσμος κατάλαβε αυτό που θέλω να κάνω, την περσόνα και το στυλ μου. Θα χρησιμοποιήσω τη λέξη κατανόηση, γιατί στην Ελλάδα δεν κατανοούν όλοι εύκολα κάτι καινούργιο, ειδικά στον ήχο. Χρειάζεται να περάσει καιρός για να συνηθίσουν οι πιο πολλοί κάτι νέο. Βλέπω όμως, ακόμη και από την υποδοχή του σινγκλ που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα ότι υπάρχει μια δεκτικότητα».

Πώς θα χαρακτήριζες εσύ τη φάση που περνάς;

«New era, νέα εποχή. Δεν μπορώ να δώσω πιο συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Οι στίχοι, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι ταιριάζουν στη ραπ, την τραπ, την ποπ, ακόμη και στο λαϊκό τραγούδι. Είμαι σε ένα σημείο που προσπαθώ να τα καθορίσω όλα, να βρω τις δόσεις για να βγει ένα μείγμα από τις βασικές επιρροές μου».

Ο τίτλος «Antistress» πώς προέκυψε τελικά;

«Επειδή είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι είμαι εγώ. Εχω πολύ στρες σαν άνθρωπος, μερικές φορές το δημιουργώ και χωρίς σοβαρή αφορμή. Από την αρχή της καριέρας μου όμως η μουσική ήταν πάντα αυτό το πράγμα που θα μπω μέσα του για να ξεχαστώ. Ακόμη κι αν είμαι σε δυσάρεστη φάση, στενοχωρημένος, θα προσπαθήσω να βρω έμπνευση και όταν θα ακούσω αυτό που έκανα θα πάρω χαρά επειδή θα δω ότι ακόμη και μέσα στη θλίψη δεν έχασα τη δημιουργικότητά μου».

Δεν διαχειρίζεσαι καλύτερα το στρες όσο μεγαλώνεις;

«Το άγχος αυξάνεται. Οσο μεγαλώνω και όσο θέλω περισσότερα, το στρες είναι περισσότερο. Μεγάλοι στόχοι, μεγάλο άγχος».

Το ντουέτο με τον Trannos πώς και δεν το συμπεριέλαβες στον δίσκο σου;

«Ηθελα να βγει ξεχωριστά γιατί θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι είναι unique. Είχα και πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το βιντεοκλίπ, το κόνσεπτ του οποίου είναι δικό μου. Ηταν ένα δύσκολο πρότζεκτ και είμαι πολύ χαρούμενος που με τη βοήθεια των συνεργατών μου το φέραμε τελικά εις πέρας. Εδώ παρουσιάζω για πρώτη φορά ένα αυθεντικό τέκνο τραπ κομμάτι. Δεν είναι απλά μπιτάκι, αν ακούσει κανείς το ρεφρέν, τις μελωδικές γραμμές και τα ad-libs μου το καταλαβαίνει αυτό. Είχαμε πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το πώς θέλαμε να είναι το αποτέλεσμα και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό».

Τι άλλο έπεται αυτό το διάστημα;

«Το επόμενο διάστημα έχω κάποια ακόμη σινγκλ που θα κυκλοφορήσω και ετοιμάζω το καλοκαίρι να βγάλω και ένα EP με πέντε κομμάτια που πιστεύω ότι είναι όλα εν δυνάμει summer hits».

Πώς είναι η επικοινωνία σου με τους θαυμαστές σου; Βλέπω στο Spotify ότι από τον δίσκο το κομμάτι που έχει ξεχωρίσει είναι το «Maybach» με τον ItsOnlySkillz.

«Δέχομαι πολλά μηνύματα από τότε που κυκλοφόρησε το άλμπουμ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και από εδώ. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι εμπορικό τραπ, θυμίζει Migos, θυμίζει Αμερική και ο Ελληνας μπορεί να το ακούσει πιο εύκολα σε σχέση με πιο βαριές παραγωγές, με πιο πειραματικά ή διαφορετικά πράγματα».

Τι άλλο συμβαίνει στα επαγγελματικά σου που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

«Τον τελευταίο καιρό έχω εντρυφήσει στην K-pop και συνεργάζομαι με το Aria Group στην Κορέα, μια πολύ μεγάλη εταιρεία, με μεγάλο team, εδώ και κάποιους μήνες έχουμε έρθει σε επικοινωνία, είμαστε ακόμη στην αρχή. Εχω αγαπήσει αυτή τη σκηνή, μου αρέσει η αισθητική τους αλλά και οι παραγωγές τους, έχουν φοβερό ενδιαφέρον, με πολλές και πλούσιες εναλλαγές».

Τι άλλο ακούς αυτή την περίοδο;

«Διάφορα είδη house μουσικής, ειδικά g-house, μια πιο σκοτεινή εκδοχή που εντάσσει στα κομμάτια σαμπλ από ραπ τραγούδια ή κανονικό rapping πάνω σε μινιμαλιστικά beats με έντονο μπάσο. Κάνω κάποια σχετικά πειράματα. Το επόμενο σινγκλ που ενδεχομένως να λέγεται «Αμα Ησουνα Εδώ» έχει τέτοια στοιχεία. Δεν ξέρω αν θα τον κρατήσουμε τον τίτλο, πάντως το κομμάτι ανήκει σίγουρα στα πονεμένα μου και όποτε βγάζω πονεμένο τραγούδι σαν το «Bonnie» ή το «Sexy» πηγαίνει καλά».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.