Σε μια χώρα όπου η επιτυχία είναι ταυτισμένη με την εξάντληση και η εργασία αντιμετωπίζεται συχνά ως ύψιστο καθήκον, η ιδέα του να πληρώνει κάποιος για να «κλειστεί» σε φυλακή μοιάζει τουλάχιστον παράλογη. Κι όμως, στη Νότια Κορέα, η ιδιότυπη «φυλακή» που ονομάζεται «Prison Inside Me» λειτουργεί ως τόπος αυτοσυγκέντρωσης, αποφόρτισης και ψυχικής ανάκαμψης — και μάλιστα με μεγάλη απήχηση.
Το κέντρο βρίσκεται στην ήσυχη ορεινή περιοχή του Hongcheon, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Σεούλ. Πρόκειται για ένα κτίσμα που θυμίζει σωφρονιστικό ίδρυμα: λιτά δωμάτια χωρίς παράθυρα, χοντρές μεταλλικές πόρτες, αυστηροί κανόνες, στολές, σιωπή. Ωστόσο, αυτή η «φυλακή» έχει σχεδιαστεί όχι για να τιμωρεί, αλλά για να θεραπεύει.
Η σύλληψη της ιδέας ανήκει στον Kwon Yong-seok, πρώην εισαγγελέα, ο οποίος εργαζόταν εξαντλητικά —συχνά πάνω από 100 ώρες την εβδομάδα— σε ένα σύστημα που δεν άφηνε χώρο για ανάσα. Η εσωτερική του ανάγκη για απομόνωση και αναστοχασμό, τον οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου όπου θα μπορούσε κανείς να αποσυρθεί από τον κόσμο, όχι για λόγους τιμωρίας, αλλά για λόγους επιβίωσης.
Οι συμμετέχοντες, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, επιλέγουν να περάσουν 24 έως 72 ώρες σε απόλυτη απομόνωση. Απαγορεύονται τα κινητά, τα βιβλία, τα ρολόγια, ακόμη και οι καθρέφτες. Οι «κρατούμενοι» φορούν μπλε στολές, κοιμούνται στο πάτωμα, τρώνε απλό φαγητό (χυλό ρυζιού, πατάτες, σούπα λαχανικών), και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε περισυλλογή, σημειώσεις ή διαλογισμό.