Κλασικό τιραμισού με σαβαγιάρ και κρέμα τυριού. Tiramisu στα ιταλικά σημαίνει “ανέβασε με” και αυτό γιατί και η γεύση του αλλά και ο συνδυασμός των υλικών ανεβάζει την διάθεση και ξεσηκώνει. Διατηρείται φρέσκο στο ψυγείο, κάνοντάς το τέλειο για να έχετε πάντα κάτι γλυκό στο σπίτι -φυσικά με όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
300 gr μπισκότα σαβαγιάρ, (36 κομμάτια)
5 κρόκους από μεγάλα φρέσκα αυγά σε θερμ. δωμ.
150 gr ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή
400 gr φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία δωματίου
450 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη
350 ml δυνατό καφέ
100 gr marsala ή λικέρ καφέ-σοκολάτα
30 gr κακάο
50 gr τρίμματα σοκολάτας
Για να μάθετε την εκτέλεση, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
