Δροσιστική παραλλαγή του κλασικού ιταλικού γλυκού. Τιραμισού λεμόνι, με στρώσεις σπιτικής κρέμας λεμονιού, σιρόπι λεμονιού λιμοντσέλο και σαβαγιάρ, φυσικά με όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
150 gr
ζάχαρη150 gr
νερό1
λεμόνι, χυμό και ξύσμα4
φύλλα βασιλικού50 ml
λικέρ λιμοντσέλο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
150 gr
ζάχαρη1 πρέζα
αλάτι6
κρόκους αυγών
Ξύσμα από 2 λεμόνια100 gr
χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο125 gr
βούτυρο κρύο σε κύβους
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΛΕΜΟΝΙ
400 gr
κρέμα γάλακτος 35% κρύα500 gr
φρέσκο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Τη μισή κρέμα λεμονιού1½
συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρΛίγες
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Για να μάθετε την εκτέλεση, μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο argiro.gr, εκεί όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά.
