Η αρχή έγινε με τον Ορτα (και την κόντρα από τον Μουκουντί», μόλις στο 9ο λεπτό. Οι Πειραιώτες συνέχισαν το ίδιο δυναμικά και στο 19′ πάλι ο Όρτα, που όποτε βλέπει κιτρινόμαυρα… αγριεύει, έκανε το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε τρία λεπτά μετά, στο 22′, από τον Γιάρεμτσουκ σαν σε προπόνηση και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Το πάρτι είχε και μέρος β’, με τον Λουίς Πάλμα να επιστρέφει από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο, «κερνώντας» το τέταρτο γκολ, ενώ στο 53′ ο Γιάρεμτσουκ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο εντυπωσιακό 5-0. Με τη δε είσοδο του Ελ Κααμπί ως αλλαγή, ήρθε και τον εντυπωσιακό 6-0, που έστειλε την παγωμένη ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ουρά στα σκέλια.
Με το ιστορικό αυτό αποτέλεσμα στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός έκλεισε από απόψε (26/2) θέση στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ (που πλήρωσε όλα τα μεγάλα αμυντικά λάθη της) να πάρει… ανάσα κι έφτασε σε ένα θριαμβευτικό σκορ.
Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς ο Ελ Κααμπί υπέστη μυϊκό τραυματισμό και βγήκε εκτός γηπέδου, σε ένα χρονικό σημείο όπου οι Πειραιώτες είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: 15’ Μπρούνο, 54’ Γιάρεμτσουκ, 82’ Έσε – 43’ Πινέδα, 63’ Λαμέλα
Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κοστίνια, Πιρόλα, Κάρμο, Μπρούνο, Έσε, Γκαρθία, Ροντινέι, Όρτα, Πάλμα, Γιάρεμτσουκ
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Περέιρα, Ελίασον, Λαμέλα, Πιερό
