Μεξικάνικη σάλτσα

Ταιριάζει με τσιπς τορτίγιας, με τάκος και σε πιάτα με αβγά. Μπαίνει, επίσης, σε πίτσα, ζυμαρικά, σάντουιτς, σε ψητά, σε ψητές πίτες και σε γιαουρτλού.

Προετοιμασία: 10′, Αναμονή: 1-2 ώρες, Μαγείρεμα: 25′

ΥΛΙΚΑ (για 400 ml)

300 γρ. ώριμες ντομάτες

150 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

2 πιπεριές χαλαπένιο (αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους)

6 φρέσκα κλαράκια κόλιαντρο

2 λάιμ, ο χυμός

1 λεμόνι, ακέρωτο, το ξύσμα

1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το σχαροτήγανο, το γκριλ ή κάποιο βαρύ μαντεμένιο τηγάνι ώσπου να καπνίσει.

Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά απευθείας στο σκεύος να καψαλιστούν ώσπου να γίνουν μαύρα εξωτερικά, για περίπου 25′. Προσέχουμε να τα γυρνάμε για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Το καψάλισμα είναι που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα ενώ κατά τα άλλα τα λαχανικά εσωτερικά μένουν ωμά.

Σε πολυμηχανή κουζίνας ή σε multi (θα χρειαστεί να το γεμίσουμε δυο-τρεις φορές) ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα κόβουμε με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να επιτύχουμε ένα χοντροκομμένο μείγμα.

Αφήνουμε τη σάλτσα για 1-2 ώρες στην άκρη να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.