Νουντλς με ντοματίνια και βασιλικό

Με τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού.

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

350 γρ. νουντλς ρυζιού

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 μεγάλα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα + επιπλέον για σερβίρισμα

6 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε.

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό την πιπεριά και τον βασιλικό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ¼ φλ. νερό και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 8-10 λεπτά, μέχρι να «σπάσουν» τα ντοματίνια. Αλατίζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα νουντλς. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και φρέσκο βασιλικό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.