Μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 82% σημείωσαν οι επικυρώσεις εισιτηριών στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας κατά τις πρώτες τέσσερις ημέρες χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας. Περισσότερες από 1,9 εκατ. επικυρώσεις έγιναν συνολικά το τετραήμερα, 4 ως 7 Απριλίου 2020, ενώ από την Τρίτη παρατηρήθηκε σταθεροποίηση του επιβατικου κοινού που εμπιστεύθηκε τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις του σε ημερήσια βάση. 
Πιο διστακτικά φαίνεται πως κινήθηκαν οι επιβάτες, κατά την πρώτη ημέρα άρσης των περιορισμών. Οι επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ ανήλθαν σε 107.250 και σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ έφτασαν τις 348.679. Οι αντίστοιχες αυξήσεις σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα ήταν 68,4% για την ΟΣΥ και 78,6% για τη ΣΤΑΣΥ.
Η ομαλότητα με την οποία εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων, φαίνεται πως ανέβασε την επιβατική κίνηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, την Τρίτη, οι επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ ήταν 119.210 και 367.395 επικυρώσεις κατέγραψαν μετρό, ηλεκτρικός και τραμ. Ακολούθως την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις οδικές συγκοινωνίες κόπηκαν 118.392 και 117.599 εισιτήρια, ενώ για τα μέσα σταθερής τροχιάς καταγράφηκαν ανά ημέρα 367.157 και 374.509 επικυρώσεις.
Το δεύτερο και πιο ισχυρό τεστ έρχεται τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020, με το άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του, με το άνοιγμα του 10% των επιχειρήσεων την πρώτη εβδομάδα, κινήθηκε με τα ΜΜΜ κατά μέσο όρο το 30% των επιβατών που κινείτο κανονικά προ κορονοϊού. 
Το Υπουργείο προετοιμάζεται με τον ανάλογο σχεδιασμό, για τη δεύτερη φάση άρσης, καταρχήν συνεχίζοντας εντατικά τις απολυμάνσεις και κατά δεύτερον πυκνώνοντας τα δρομολόγια, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν. Εμβόλιμα δρομολόγια μπαίνουν σε μετρό και λεωφορεία, όπου απαιτείται, και μειωθούν κι άλλο οι χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών στο μετρό. Υπενθυμίζεται ότι πριν την πανδημία στις ώρες αιχμής οι συρμοί περνούσαν ανά 4,5 λετπά.