Βορίδης στο MEGA: Υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή MEGA Mag

Ικανοποιημένος από την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, και ειδικότερα στην περίπτωση του Έβρου, εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, σημειώνοντας ότι η άμεση ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αιτήσεις ασύλου λειτουργούν συνδυαστικά.

«Το πρώτο χωρίς το δεύτερο δεν μπορεί να λειτουργήσει» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η μόνη ρεαλιστική θέση που υπάρχει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Η λογική της Αριστεράς είναι καταστροφική για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Περιορισμός με τα κλειστά κέντρα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόσθεσε ότι με τη δημιουργία των κλειστών κέντρων φιλοξενίας θα μπορεί να γίνει καλύτερος έλεγχος και να περιοριστούν οι κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας τέτοιων κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά.

Για το ζήτημα των ποινών που θα επιβληθούν σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες συλλαμβάνονται εντός των ελληνικών συνόρων, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι θα δικάζονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στη συνέχεια θα απελαύνονται ή θα τοποθετούνται σε κάποιο κλειστό κέντρο.

Αναφορικά με τη χώρα που θα επιστρέφουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ότι βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας του 2016 θα μπορούν να επιστρέφουν στην Τουρκία, στη «χώρα εισόδου» τους στην Ελλάδα.

Για τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι είναι δεδομένο το «όχι» των Ευρωπαίων για ανακατανομή των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.