Δημοσκόπηση: Πάνω από 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς δείχνει μεγάλη διαφορά και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά τις 15 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση για το 2020.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΒΕΡΓΙΝΑ TV, δίνει ποσοστό 39,1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει στη δημοσκόπηση 4,6%.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ λαμβάνει 4,6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6.0%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,7%.

Αποτελεσματικότερος υπουργός

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεντρώνει, καταλαμβάνει ποσοστό 46,6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%.

«Προϊόν συναλλαγής» η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.