Βολιβία: Ισχυρό προβάδισμα για Μοράλες

Eν μέσω ταραχών και κινητοποιήσεων

Οργισμένοι διαδηλωτές κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Βολιβία πετούν αντικείμενα και φωνάζουν συνθήματα. Σε άλλο σημείο της χώρας διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε καταστήματα.

Εν μέσω ταραχών και κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος Έβο Μοράλες φαίνεται να παίρνει προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του Κάρλος Μέσα με το 98% των ψήφων καταμετρημένο.

Η βραδύτητα της καταμέτρησης των ψήφων όμως έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από υποστήρικτές της αντιπολίτευσης. Η χώρα παρέλυσε καθώς οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν σε γενική απεργία και μαζικές κινητοποιήσεις.

Ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας πρόεδρος της Βολιβίας, που κυβερνά σχεδόν 14 χρόνια, κατηγόρησε με τη σειρά του την αντιπολίτευση ότι θέλει να προχωρήσει σε πραξικόπημα, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευση μιλά για νοθευμένο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) έκρινε χθες πως ο Μοράλες δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κέρδισε καθαρά ακόμα κι αν εξασφαλίσει διαφορά 10 μονάδων και ότι η «καλύτερη λύση» θα ήταν να διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: onetv.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.