Πέτρες μιλούν – Μουσείο Ακρόπολης

Για τρίτη χρονιά εφέτος, τα θεατρικά δρώμενα «Οι πέτρες μιλούν» που βασίζονται στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία φιλοξενούνται κάτω από την Ακρόπολη

Θεατρικά δρώμενα που αναδεικνύουν κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και αποδίδονται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) σε πρωτότυπη σύλληψη, φιλοξενούνται από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου κάτω από τον ιερό βράχο, στο Μουσείο Ακρόπολης. Στον ίδιο χώρο όπου εκτίθενται τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής, κλασικής τέχνης.

Το εφετινό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν το προοίμιο της «Οδύσσειας» (και σε μελοποιημένη απόδοση), αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, την Παλατινή Ανθολογία, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τον Ομηρικό Ύμνο στην Αφροδίτη. Ειδικά στο Μουσείο Ακρόπολης θα ακουστεί και η «Προσευχή επάνω στην Ακρόπολη», του Ερνέστ Ρενάν.

Η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δράση που διοργανώνει η “smartconcepts”, είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, που εφέτος έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση. Ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης, ήρωες διαχρονικοί ζωντανεύουν μέσα από τις «Πέτρες μιλούν».

Η δράση έχει ήδη γίνει αποδεκτή με ενθουσιασμό κυρίως από τους τουρίστες αλλά και τους Έλληνες. Και αυτό διότι παράλληλα με την επίσκεψή τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον λόγο των αρχαίων τραγικών, ποιητών και φιλοσόφων. Η παρακολούθηση  της δράσης άλλωστε είναι ελεύθερη για όλους.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 11 π.μ. ως τη 1μ.μ. Τα κείμενα αποδίδονται από ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου.

Με την παρουσίαση των δρώμενων στο Μουσείο Ακρόπολης, «Οι πέτρες μιλούν» ολοκληρώνουν την φετινή τους πορεία, που άρχισε τον Ιούλιο από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και συνεχίσθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αρχαία Αγορά. Ιδιαίτερα επιτυχημένη μάλιστα ήταν η παρουσίαση της δράσης στο μουσείο του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.