Αφγανιστάν: τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Η πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο που πραγματοποιούνταν μια διαδήλωση, η οποία είχε ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση ενός καμικάζι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας. Σύμφωνα με μια κυβερνητική πηγή, η πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο που πραγματοποιούνταν μια διαδήλωση, η οποία είχε ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Ουαχίντ Μαζρόχ, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν οκτώ τραυματίες.
Ο καμικάζι, ο οποίος ήταν πεζός, ανατινάχθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας και σε ένα σχολείο, το Λύκειο Ιστικλάλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές, στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, είπε ένας αξιωματούχος.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι πολλοί αξιωματούχοι της αστυνομίας πιθανόν να έχουν τραυματιστεί και ότι ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης.

Ένας αστυνομικός που βρέθηκε επί τόπου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέτρησε δέκα με 15 θύματα πεσμένα στο έδαφος.
«Ήταν δύσκολο να διακρίνεις αν επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας ή για βόμβα», είπε διατηρώντας την ανωνυμία του.
Καμία ένοπλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι στην Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της κυβέρνησης να αποτρέψει επιθέσεις από ένοπλους Ταλιμπάν σε δύο επαρχίες.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας υπέστησαν σφοδρές απώλειες στις μάχες το περασμένο σαββατοκύριακο με τους ένοπλους Ταλιμπάν στις επαρχίες της Γκαζνί και της Χεράτ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.