Την αγάπη της για την Ελλάδα, έδειξε για ακόμη μία φορά, η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, στη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market» στο Λονδίνο, καθώς τον Μάιο του 2019 αναμένεται να παρουσιάσει το καινούριο της βιβλίο, που θα είναι αφιερωμένο στη Μακρόνησο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του best seller «Το Νησί» που ήταν αφιερωμένο στην ιστορία της Σπιναλόγκας, τόπο εξορίας για τους λεπρούς, τώρα η βρετανίδα συγγραφέας επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα, αυτή τη φορά αφιερωμένο σε έναν άλλο τόπο εξορίας, την Μακρόνησο.

Την κεντρική ιδέα του βιβλίου εμπνεύστηκε σε μία επίσκεψή της στο Σούνιο, στο Ναό του Ποσειδώνα πριν περίπου δέκα χρόνια και καθώς διέκρινε τα βράχια της Μακρονήσου από μακρυά,  θέλησε να μάθει περισσότερα για αυτή και να την ανακαλύψει γράφοντας γι’αυτήν. Η ίδια τόνισε μάλιστα, ότι δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στη Μακρόνησο, συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι της πήρε οχτώ ολόκληρα χρόνια να καταφέρει να συλλέξει το υλικό της.

«Χρειάστηκε να πάω και να ξαναπάω. Η θάλασσα σε εκείνο το πέρασμα ανάμεσα στο Λαύριο και τη Μακρόνησο είναι δύσκολη. Ακόμη κι αν το έχεις κανονίσει, μπορεί να πετύχεις άσχημο καιρό. Τελικά τα κατάφερα και ήταν συναρπαστικό, εντελώς παράξενο το ότι ακόμη παραμένει εκεί από την περίοδο του ’40 και του ’50. Είναι ένα κομμάτι της έμπνευσής μου που βρίσκεται εκεί».

Η επίσημη καλεσμένη του ΕΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) στη διεθνή τουριστική έκθεση «World Travel Market» της βρετανικής πρωτεύουσας, δεν παρέλειψε να εκφράσει για ακόμη μια φορά την αγάπη της και το θαυμασμό της για την Ελλάδα.  Στην παρουσίαση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος προς τα διεθνή ΜΜΕ μίλησε με πολύ αγάπη για τη χώρα μας που επισκέπτεται συχνά. Ειδικά για τις διακοπές της επισήμανε ότι απολαμβάνει το νόστιμο φαγητό, τις γαλάζιες ακτές και τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες. Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι ένα μέρος που αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ίδια και τα βιβλία της.

«Έχω αγαπήσει την Ελλάδα εδώ και χρόνια, από την πρώτη μου επίσκεψη. Ίσως τώρα είναι πηγή έμπνευσης για μένα. Έχει τα πάντα για μένα η Ελλάδα. Όχι μόνο το τοπίο, ο καιρός, το φαγητό, η θάλασσα, αλλά πιο πολύ η ιστορία της Ελλάδας είναι τόσο… τόσο ενδιαφέρουσα».

Μάλιστα, η Βρετανίδα συγγραφέας αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΕΟΤ προκειμένου τα μυθιστορήματα της να γίνουν ταινίες μικρού μήκους που θα παρουσιάζουν άγνωστες πτυχές της Ελλάδας, με σκοπό να γίνουν γνωστές, καθώς όπως η ίδια υποστήριξε η Ελλάδα είναι μία έκπληξη.

«Κάθε φορά όταν είμαι στην Ελλάδα βλέπω κάτι καινούριο, έχει μία έκπληξη. Την περασμένη βδομάδα ήμουν στη Σέριφο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα γάτες να πιάνουν ψάρια στη θάλασσα. Πάντα έχει κάτι που δεν θα δεις πουθενά στον κόσμο».

Ποια είναι η Βικτόρια Χίσλοπ

Η Βικτόρια Χίσλοπ  είναι βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία είναι κυρίως γνωστή για το μυθιστόρημά της «Το νησί», το οποίο έγινε best seller. Γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κεντ , σπούδασε αγγλικά στο Κολέγιο St. Hilda’s της Οξφόρδης και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων Private Eye, Ίαν Χίσλοπ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

Σημαντικά βιβλία της αποτελούν: Το Νησί, Ο Γυρισμός, Το Νήμα, Ο Τελευταίος Χορός, Η Ανατολή και Οι Καρτ Ποστάλ.

Το βιβλίο με τίτλο, «Το Νησί», αποτέλεσε το μεγαλύτερο έργο της. Εμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, η Victoria Hislop έγραψε το 2005 το μυθιστόρημα που αναδείχτηκε κορυφαίο σε πωλήσεις διεθνώς και μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση σε σειρά 26 επεισοδίων.

Η Βικτόρια Χίσλοπ αναδείχτηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και τώρα είναι πρέσβειρα για την αντιμετώπιση της λέπρας.

Η αγάπη της για τη Μεσόγειο την οδήγησε στην Ισπανία και στο επόμενο best seller της, «Ο Γυρισμός», που πραγματεύεται τα επώδυνα μυστικά του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Με το μυθιστόρημά της «Το νήμα», η Βικτόρια επιστρέφει στην Ελλάδα για να διηγηθεί την ταραγμένη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της.

Το βιβλίο αυτό έφτασε ως τη βραχεία λίστα των βραβείων British Book Awards. Η συγγραφική της δραστηριότητα συνεχίστηκε με την πολυδιαβασμένη συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα, «Ο Τελευταίος Χορός». Το τέταρτο μυθιστόρημά της, «Η Ανατολή», έγινε δεκτό με διθυραμβικά σχόλια και ανήλθε στην πρώτη θέση των best sellers  των Sunday Times.

Σήμερα ζει και εργάζεται στο Κεντ, όπου διαμένει με την οικογένειά της, και εκτός από τη συγγραφική της δραστηριότητα εξακολουθεί να γράφει ταξιδιωτικά άρθρα για τη Sunday Telegraph, τη Mail on Sunday και αρκετά περιοδικά, ενώ έχει τακτική συνεργασία με την Daily Telegraph και συντάσσει τα προφίλ διασημοτήτων για το περιοδικό Woman & Home.