Μάζης: Τι σηματοδοτεί η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Ως μία πρωτοβουλία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει στόχο να διχάσει τη Δύση ερμηνεύει ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Θ. Μάζης, να απελευθερώσει του δύο Ελληνες στρατιωτικούς, μιλώντας στα tanea.gr.

Ως μία πρωτοβουλία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει στόχο να διχάσει τη Δύση ερμηνεύει ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Θ. Μάζης, να απελευθερώσει του δύο Ελληνες στρατιωτικούς, μιλώντας στα tanea.gr. Όπως υπογραμμίζει το συγκεκριμένο γεγονός συνδέεται με την κρίση που διέρχεται η τουρκική λίρα και την έκθεση ευρωπαϊκών τραπεζών στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επίσης σημειώνει ότι σαφώς η Τουρκία προτίμησε να απελευθερώσει δύο Ευρωπαίους κρατούμενους και όχι τους 17 αμερικανούς συν τον πάστορα Μπράνσον. Ο Ι. Μάζης τονίζει ωστόσο ότι η απελευθέρωση δεν θα σημάνει και βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αφού σύμφωνα με τον ίδιο η Άγκυρα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει τόσο σε ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ενώ δεν αναμένεται να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Η συνέντευξη στα nea.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.